1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Mümkünse döviz borçlanmayın'
Mümkünse döviz borçlanmayın

'Mümkünse döviz borçlanmayın'

Ekonomist Mehmet Senar dövizdeki artışı yorumladı “Pahalılık artabilir, mümkünse döviz borçlanmayın. Borçlanılacaksa TL borçlanın” uyarısında bulundu.

A+A-

Tanju KONURALP
Türk Lirası’nın (TL) döviz karşısında değer kaybetmesi yeniden hız kazandı, döviz yükselişe geçti. Dün  Türkiye’de piyasada güne 2,0565'ten başlayan dolar, 2.07 seviyesini aştı. Euro da değer kazandı, sabah saatlerinde 2.81 TL'de bulunan Euro/TL kuru 2.8420 TL'ye ulaşarak tarihi rekorunu kırdı. Dövizdeki yükselişi YENİDÜZEN’e yorumlayan Ekonomist Mehmet Senar, doların 2,030’a gerilemediği sürece, bu yükselişin devam edeceğini belirtti. Yükselişin bir yıl boyunca sürebileceğini söyleyen Senar vatandaşa; “mümkünse döviz borçlanmayın” uyarısında bulundu. 
Dolarda yaşanan sürekli yükseliş ile ilgili yorumda bulunan Ekonomist Mehmet Senar, doların 2,030’a gerilemediği sürece, bu yükselişin devam edeceğini belirtti. FED’in yapmış olduğu tahvil alımlarının azaltılması açıklaması sonunda, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin borsalarında ciddi değer kayıpları yaşanacağını belirten Senar, öte yandan ABD veya Japonya gibi ülkelerde ise bu durumun, tam tersinin yaşanacağını kaydetti. Özellikle Türkiye’deki döviz patlamasında, son üç gündür yaşanan organize suç olaylarının da büyük etkisi olduğuna vurgu yapan Senar, bu durumun bir yıl sürebileceği açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur
Etiketler :