1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısırlı Kadınlardan Beyaz Karanfilli Protesto
Mısırlı Kadınlardan Beyaz Karanfilli Protesto

Mısırlı Kadınlardan Beyaz Karanfilli Protesto

ABD'deki Mısırlı kadınlar, Dünya Kadınlar Günü'nde Mısır’daki askeri darbeyi ve şiddeti protesto etmek üzere, Amerikalılara beyaz karanfil dağıttı

A+A-

ABD'nin New York kentinde Mısırlılar, Dünya Kadınlar Günü'nde, Mısır'daki askeri rejimi ve şiddetini protesto etmek için Amerikalılara beyaz karanfil dağıttı.

New York'ta, Birleşmiş Milletler'in (BM) karşısındaki Dag Hammarskjöld parkta toplanan onlarca kadın, Mısır'da, siyasi görüşleri ve düşünceleri sebebiyle tutuklanan kadınlara yönelik kötü muameleyi protesto ederek, Mursi lehine, Sisi aleyhine slogan attılar. Gösteri sırasında küçük kızlardan oluşan bir grup yoldan geçen Amerikalılara beyaz karanfille birlikte Mısır'da darbe rejiminin hapiste tuttuğu kadınların serbest bırakılmasını isteyen bir bildiri dağıttı.

Mısırlı bir genç bir kız tarafından okunan bildiride, Mısırlı Amerikalı kadınlar, rejimin kadınları aylarca hapiste tuttuğunu ve onlara işkence yapıp, cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

BM'nin göreve çağrılarak, askeri rejime karşı olması gerektiği kaydedilen bildiride, Mısır'daki kadınlara yönelik şiddet uygulayan rejimin bunun sorumluluğundan kaçamayacağı bildirildi. Bildiride ayrıca geçerli Cumhurbaşkanının demokratik yollarla seçilmiş Muhammed Mursi olduğu ve derhal demokrasiye dönülmesi gerektiği belirtilerek, ''bütün Mısırlılara mesajımız; sizin tarafınızdayız, sizi yalnız bırakmayacağız'' ifadesi kullanıldı.

Parktaki çoğunluğu kadınlardan oluşan göstericiler, attıkları sloganlarda ise Sisi'nin uyguladığı şiddeti protesto ederek, hapiste tutulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin serbest bırakılması çağrısını yineledi.

Gösteride, ''Askere suç için paraya hayır'', ''Hümokrasiye hayır, demokrasi istiyoruz'', ''Sisi reddedildi, Mursi seçildi'', ''Devrim, Devrim'' sloganlarını atan göstericiler aynı zamanda ''Rabia'' işareti yaparak Mısır'daki darbe karşıtlarına destek verdi.(tak)

Bu haber toplam 2035 defa okunmuştur
Etiketler : , ,