1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Mesleğinizde ısrarlı olun”
“Mesleğinizde ısrarlı olun”

“Mesleğinizde ısrarlı olun”

Arasta esnafının en eskilerden İbrahim Asoğlu, ayakkabı sektöründeki 75 yıllık hikâyesini YENİDÜZEN’e anlattı, “Mesleğinizde ısrarlı olun” mesajı verdi.

A+A-

Serap ŞAHİN

Arasta bölgesinin tarihi esnaflarından İbrahim Asoğlu, 12 yaşında başlayan 75 yıllık hikâyesini YENİDÜZEN’e anlattı, gençlere mesaj verdi.

Sayacı, yani ayakkabını sadece saya bölümünü hazırlayan kişi olarak mesleğe adım attığını ve bugünlere geldiğinden bahsediyor İbrahim Asoğlu. 12 yaşında sayacı olarak adım attığı mesleğine 1962 yılından bu yana satıcı olarak devam ediyor. Sektördeki 75 yıllık deneyimiyle topluma mesaj da veriyor İbrahim Asoğlu; “Tuttuğunuz işin devamını yapın, başka işe yönelmeyin. Mesleğinizde ısrarlı olun.”

 

“12 yaşında bu sanata girdim”

12 yaşında babasının meslek öğrenmesi için sayacı olarak (ayakkabının yalnızca saya bölümünü hazırlayan), sayacının yanına gönderdiğini anlatan İbrahim Asoğlu, Arasta esnafının en eskilerinden. “12 yaşında bu sanata girdim” diyor. Daha küçük yaşında ayakkabı dikimiyle başladığı hikâyesi emeği ve çabasıyla büyüyerek mağazaya dönüşüyor.

 

“Sayacılıktan satıcılığa döndüm”

12 yaşında başlayan hikâyesini mağaza açarak taçlandırdığını ve tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere nasıl geldiğini anlatıyor İbrahim Asoğlu:

“1962 yılında burayı hava parasıyla satın aldım ve mağazayı açtım. Çok şükür olsun işim yolunda. 1966’da evlendim 3 çocuğum oldu. Kızım hayata tutunamadı. Oğullarımdan birinin de ayakkabı dükkânı var. Yani baba mesleğini yürütüyor o da. Diğeri de memur” diyor. “Babam beni sayacı olarak sayacının yanına yolladı ve mesleği öğrendim. Sayacılıktan satıcılığa döndüm” diyor.

 

“İmalat yapıyordum, kendi emeğim ve gücümle mağaza açtım”

Arasta bölgesinin eski dönemlerinde her gün davul zurna çalındığı, insanların daha neşeli olduğunu belirten Asoğlu, “87 yaşındayım eskiyi düşünürsem benim için o devrede daha iyiydi” diyor.

 

“Müşteri gelirse satıyoruz, gelmiyorsa satamıyoruz”

‘Sektörde zorluk yaşıyor musunuz?’ sorusuna da “Ekonomi tüm dünyayı etkilediği gibi bizi de etkiledi tabi. Müşteri gelirse satıyoruz, gelmiyorsa satamıyoruz. Ama çok şükür” diyor İbrahim Asoğlu.

Mağazasında kadın ve erkeklere yönelik deri ve suni ayakkabılar satan İbrahim Asoğlu. “Artık imalat yapmıyorum sadece satış yapıyorum” diyor.

 

“Mesleğinizde ısrarlı olun”

Sektördeki 75 yıllık deneyimiyle gençlere mesaj da veriyor İbrahim Asoğlu, “Tuttuğunuz işin devamını yapın, başka işe yönelmeyin. Mesleğinizde ısrarlı olun” diyor.

75 yıldır süregelen kariyeriyle sadece bir ayakkabıcı değil, aynı zamanda arasta bölgesinin tarihi esnafı olan İbrahim Asoğlu, uzun soluklu kariyeriyle bölgede takdir ve saygıyı hak eden bir esnaf olarak anılıyor.

 

Bu haber toplam 4150 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir