1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mehmet Yaşın’ın kitap sohbetlerinde samimi buluşma
Mehmet Yaşın’ın kitap sohbetlerinde samimi buluşma

Mehmet Yaşın’ın kitap sohbetlerinde samimi buluşma

Mehmet Yaşın, hem edebiyat yolculuğunu hem de Kıbrıs, Türkiye, İngiltere, Yunanistan döngüsü içerisinde farklı deneyimlerini anlattı, soruları yanıtladı

A+A-

Mağusa’dan sonra Lefkoşa’da da okurları ile buluşan şair-yazar Mehmet Yaşın,  Lefkeliler Hanı’nda çok dilli ve samimi bir sohbete imza attı.

Şair Halil Karapaşaoğlu’nun sunumu ile başlayan etkinlik Lorenza Cafe’de yer aldı. Mehmet Yaşın, hem edebiyat yolculuğunu hem de Kıbrıs, Türkiye, İngiltere, Yunanistan döngüsü içerisinde farklı deneyimlerini anlattı, soruları yanıtladı.

Etkinliğe Kıbrıs Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Daireler müdürü Nadia Stylianou yanı sıra adanın her iki yanından çok sayıda sanatsever, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği’nden Maria Siakalli ve Tamer Öncül katıldı.

Şair-Yazar Mehmet Yaşın, sohbetin ardından kitaplarını imzaladı.

Halil Karapaşaoğlu, Mehmet Yaşın edebi dünyası rüyalar üzerine sunumunda, şairin “teklik” üzerine kurulu bir varlık alanından dünyaya bakmadığını söyledi, “Tek bir anadil, tek bir ülke tek bir etnik köken, tek bir cinsellik, tek bir edebiyat gibi ulus devlet ideolojisine ait bir okuma Yaşın’ın edebiyat dünyasına giriş yapmamızın önünde engeller çıkarır" dedi.

"Özgürlük mefhumu çok kültürlü, çok dilli, çok mekanlı, çok zamanlı bir şair ve yazar yapar Yaşın’ı" diyen Karapaşaoğlu, "Böyle bir yaşam yersiz yurtsuz yapar mı şairi? Kültürler, diller, mekanlar ve zamanlar yurdu olur mu şairin? Her durak belli bir süreden sonra sürgüne mi dönüşür? Ontolojik olarak şairin yaşamla kurduğu ilişki yurt ve sürgün ikilemi arasında gel gitlere mi dayanır? Yaşın’ın edebiyatında bu sorulara net cevap verebilmek zordur." diye konuştu.

 

2-276.jpg

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
Etiketler :