1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “MART FEST”te filmler yarıştı
“MART FEST”te filmler yarıştı

“MART FEST”te filmler yarıştı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, gnçtrkcll Kıbrıs sponsorluğunda “MART FEST” heyecanını yaşıyor.

A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, gnçtrkcll Kıbrıs sponsorluğunda “MART FEST” heyecanını yaşıyor.3 Mart’ta başlayan festival pek çok kültürel etkinliğe sahne oluyor. Festival, 31 Mart’a kadar devam edecek.

Sanatın farklı disiplinleri buluştu

“Baharın habercisi Mart ayı ile doğa kendini yenilerken biz de farklı sanat disiplinlerinden katılımcıları aynı çatı altında toplayıp, sıra dışı sanatsal deneyimler ile ruhumuzu yenilemek istedik” diyen ODTÜ Kuzey Kıbrıs, bir ay boyunca 30 farklı sanat performansı ile öne çıktı.
Üniversite kampüsünde yer alan etkinlikte, öğrenciler ve bölge halkı, kültür sanatla buluştu.

‘Kısa Film Yarışması’ heyecanı

“MART FEST Kültür ve Sanat Festivali” bünyesinde kısa film yarışması da gerçekleştirildi.
Yarışma sonucunda yönetmenliğini Yakın Doğu Üniversitesi öğrencisi Sedat Esin’in yaptığı “Büyük Şair” filmi en iyi film ve en iyi senaryo ödülüne layık görüldü. 
Doğu Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi Ertan Köse ise “En Uzun Karanlık” adlı filmi ile “En İyi Yönetmen” ödülünün sahibi oldu.
Yönetmenliğini İlbey Evcil’in (ODTÜ) yaptığı “Arkandayım1” adlı film ise jüri özel ödülü aldı.
Yarışmanın jürisi ise şu isimlerden oluştu.
Mert Yusuf Özlük (DAÜ/Yönetmen), Burak Göral (Senarist), Ersan Ocak(Yönetmen) Seyhan Özmenek (ODTÜ), Serenay Yalçınkaya (Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü), Emil İsgenderli (LAÜ), Zeyde Yakıber Ürek (YDÜ)

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,