1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Market hırsızlığına 40 gün tutukluluk
Market hırsızlığına 40 gün tutukluluk

Market hırsızlığına 40 gün tutukluluk

Lefkoşa’da sürekli olarak marketlerden hırsızlık yaparken yakalanan ve sürekli teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlı yine hırsızlık yaptı

A+A-

Lefkoşa’da sürekli olarak marketlerden hırsızlık yaparken yakalanan ve sürekli teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve yine marketten hırsızlık yaparken tespit edilen zanlı H.Ö. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Emrah Turgal, zanlının sirkat suçundan methaldar olduğunu belirtti. Polis, 30 Nisan tarihinde Gönyeli Yenikent'te faaliyet gösteren işlemeciliğini Lefkoşa' da İr-Mar isimli market içerisinde satışta bulunan 29 adet 3 bin 283,05 TL değerindeki çeşitli markalardaki ürünlerin H.Ö. tarafından süpermarkette kasada herhangi bir ödeme yapmadan market dışına çıkarıp sirkat edildiğini anlattı. Polis, 4 Mayıs’ta yine aynı market içerisinde satışta bulunan henüz değeri ve sayısı tespit edilemeyen market ürünlerini yine zanlı tarafından market arabasına koyulup kasada herhangi bir ödeme yapmadan market dışına çıkarılıp sirkat ettiği sırada fark edildiğini görmesi üzerine tekrardan market içerisine girip ürünleri raflara yerleştirdiği sırada tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlının derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Polis, aynı tarihte mesele ile ilgili olarak zanlının Hamitköy’deki ikametgâhına arama emri temin edilmiş ve ikametgâhında yapılan aramada bahse konu sirkat edilen market ürünlerinin bir kısmının tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlının 21 benzeri sabıkasının olduğunu ve cezaevinden tahliye olduktan kısa bir süre sonra yeniden iki kez benzeri suçla tutuklandığını ve bu meselenin üçüncü olduğunu belirtip, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya zanlının 40 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
Etiketler : ,