1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mağusa’da Uçurtma Şenliği
Mağusa’da Uçurtma Şenliği

Mağusa’da Uçurtma Şenliği

Mağusa Kültür Derneği’nin organize ettiği etkinlikte renkli görüntüler

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Mağusa Kültür Derneği ve Gazimağusa Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ve bu yıl 23.’sü düzenlenen “Mağusa Çocuk Festivali” Uçurtma Şenliği’nin 10.’su dün yapıldı. Mağusa Glapsides Plajı’nda gerçekleşen şölen yoğun bir katılıma sahne oldu. Çocukların velileri ile uçurtma uçurmaları, güzel anlara neden olurken çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü ve yönetim kurulunun tam kadro etkinlikte bulunurken, bedava uçurtma dağıtımı da oldu. Müzikler eşliğinde uçurtmalar uçurulurken çocuklar ve aileleri Glapsides park yeri alanını doldurdu. Festivalin bir sonraki etkinlikleri arasında Mektup Yazma ve Resim Çizme gibi etkinlikler olacak.

MAĞUSA KÜLTÜR DERNEĞİ ÜYELERİ NE DEDİ? 

Esen Beyköylü (Dernek Başkanı): Festivalin 23.’sü Uçurtma Şenliği’nin 10.’sunu yapıyoruz. Mağusa’da mektup yazma yarışması ve resim yarışması da yaptık. Her yıl festivalin de katılımın da kalitesi yükseliyor. Mart ayından bu yana festivalimiz devam ediyor. Her yıl büyük emek harcayarak çocuklarımıza armağan ediyoruz.

Zarif Şehitoğluları: Belediye ile birlikte yaptığımız 10. Uçurtma Şöleni’ni kutluyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça yoğun bir katılım var. Aileler ve çocuklarımız eğleniyor. Umarım ileriki yıllarda daha çok geliştiririz. Çocuklar ile birlikte anne ve babalar da coşuyor. Bu şenlik sayesinde çocuklar ile anne-babalar arasındaki iletişim çoğalıyor.

Hümeyra Ataoğlu: Kısaca çocukların özgürce yaşayabilecekleri bir gündür. Hiç sınav, okul stresi olmadan özgürce uçurtmalarını uçurtup, gönüllerince eğleniyorlar. Biz de bu günü organize etmekten gurur duyuyoruz.

Bu haber toplam 1819 defa okunmuştur