1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Mağazalara düşüş, bankalara artış
Mağazalara düşüş, bankalara artış

Mağazalara düşüş, bankalara artış

Politis gazetesinin haberine göre, Kıbrıslı Türkler TL'nin değer kaybetmesiyle birlikte Kıbrıs'ın güneyinden alışveriş yapmak yerine bankalarda Euro hesabı açmaya yöneldi

A+A-

Kıbrıs Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Türk Lirasının değer kaybetmesinin, Kıbrıslı Türkleri Kıbrıs’ın güneyine yönelttiği iddia edildi.

Politis gazetesi “Kıbrıslı Tükler Burada Hesap Açmak İstiyor- Türk Lirasının Değer Kaybetmesi Kıbrıslı Türkleri Özgür Bölgelere İtiyor” başlıklı manşet haberinde, Türk lirasının sürekli değer kaybetmesinden ötürü, Kıbrıslı Türkler için Kıbrıs’ın kuzeyindeki durumun hızla kötüye gitmekte olduğunu yazdı.

Kıbrıs Türk sendikal örgütlerinin, acil tedbirler alınmasını, aynı zamanda ekonomi konusunda daha sağlıklı bir yaklaşım benimsenmesini istediklerini kaydeden gazete, akaryakıt ve elektrik fiyatlarının Kıbrıs’ın kuzeyinde geçtiğimiz ay yüzde 15 arttığını, öte yandan sağlık hizmetlerinin fiyatlarının da iki katına çıktığını belirtti.

Türk ekonomisindeki dengesizliğin ve Kıbrıs’ın kuzeyinin da buna doğrudan bağlı olmasının, ortalama bir Kıbrıslı Türkün, malını mülkünü garantiye almak için Kıbrıs’ın güneyine yöneltmekte olduğunu öne süren gazete, kurtarılabilecek olan her şeyi kurtarmak için en basit ve kolay çözümün, Kıbrıs’ın güneyindeki bir bankada hesap açmaktan başka bir şey olmadığını savundu.

Gazete, bundan ötürü, son günlerde Kıbrıs’ın güneyinde Euro hesabı açma işlemlerine ilişkin olarak, Kıbrıslı Türklerin bankalara yöneltmekte olduğu soruların arttığını belirtti.

Ortalama Kıbrıslı Türklerin ekonomik çıkmazda olduğunu ve Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ın güneyindeki mağazalara gidişlerinin de azaldığını savunan gazete, Kıbrıslı Türklerin AB tarafından kontrol edilmekte olan bankalarda bulunan Euro hesaplarının muhtemelen daha güvenli olduğunu düşünerek, mevduatlarını Kıbrıs’ın güneyine taşıma ihtimalini araştırmakta olduklarını iddia etti.

Kıbrıs Türk hükümetinin, “Türk lirasının çöküşünün etkileriyle baş etmek için” çözümler aramakta olduğunu da yazan gazete, Başbakan Tufan Erhürman’ın dün yaptığı açıklamalara yer verdi.

Başbakan Erhürman’ın ekonomi konulu açıklamaları diğer gazetelerinde de yer buldu.

 

 

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
Etiketler : ,