1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük patlama
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük patlama

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük patlama

Eski BBC muhabiri, TV sunucusu Emilia Papadopoulos, patlamayı Kıbrıs'ın Limasol kentinde hissettiklerini, evlerin pencerelerinin titrediğini söyledi.

A+A-

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Kıbrıs'tan bile duyulan şiddetli bir patlama meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı patlamada, 27 kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını açıkladı.

Patlamanın eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında gerçekleştiği belirtildi.

AFP'nin haberine göre, Beyrut liman bölgesindeki patlamanın şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda hasar oluştu.

Lübnan'ın iç güvenlikten sorumlu kurumunun genel müdürü Abbas İbrahim, patlamanın limanda "son derece patlayıcı" maddelerin tutulduğu bir bölgede gerçekleştiğini açıkladı.

Patlamadan dakikalar sonra ikinci bir patlama daha meydana geldi.

Kıbrıs’tan da duyulan patlamalar paniğe neden oldu. BBC'nin haberine göre eski BBC muhabiri, TV sunucusu Emilia Papadopoulos, patlamayı Kıbrıs'ın Limasol kentinde hissettiklerini, evlerin pencerelerinin titrediğini söyledi.

beyrut.jpg

Lübnan Sağlık Bakanı: Çok sayıda yaralı, büyük hasar var

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada, 27 kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını, çevrede büyük hasar oluştuğunu söyledi.

The National'ın Washington muhabiri Joyce Karam, başkent Beyrut'ta bir limanda bir şehrin içinde olmak üzere 15 dakika içinde iki patlama geldiğini ifade etti. Karam, patlamalardan birinin eski başbakan Saad Hariri'nin evinin yakınında meydana geldiğini ifade etti.

Karam, bu hafta uluslarası mahkemenin Reik Hariri suikastiyle ilgili kararını açıklamasının beklendiğini de hatırlattı. Refik, Saad Hariri'nin babasıydı ve 2005 yılında öldürülmüştü.

Lübnan Kızılayı: Enkaz altında kalmış kişiler olabilir

Lübnan Kızılayı da patlamalarda bazı binaların büyük zarar gördüğünü ve enkaz altında kalmış kişiler olabileceğini ifade etti.

BAE merkezli haber kanalı Al Arabiya'nın paylaştığı görüntülerde patlamada kaybetmiş insanlar görülüyor.

LBC'ye konuşan görgü tanıklarından biri, arabasıyla patlama anından önce liman yakınlarından geçerken depolardan birinde yangın çıktığını gördüğünü ifade etti.

beyrut-002.jpg

Bu haber toplam 7193 defa okunmuştur
İlgili Haberler