1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lige döndük
Lige döndük

Lige döndük

K-Pet Süper Lig hafta arası yaşanan “Zürih Zirvesi”nin ardından kaldığı yerden devam ediyor.

A+A-

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig hafta arası yaşanan “Zürih Zirvesi”nin ardından kaldığı yerden devam ediyor. Birbirinden zorlu maçlara sahne olacak olan 7’nci hafta maçlarında geçtiğimiz haftayı lider kapatan Küçük Kaymaklı, zorlu Mormenekşe deplasmanına konuk olurken, liderin en yakın takipçisi Yenicami de Hamitköy deplasmanında puan arayacak. 7’nci haftanın dikkat çeken bir diğer maçı da Bostancı’da oynanacak. Yalova ile Bostancı Bağcıl takımları derbi mücadelesinde kozlarını paylaşacak.
K-Pet Süper Lig’de bugün 4, yarın ise 3 maç oynanacak. Çekişmeli maçların gözlemlendiği haftada bugün Hamitköy-Yenicami, Mormenekşe-Küçük Kaymaklı, Serdarlı-Doğan Türk Birliği ve Çetinkaya Lefke maçları oynanacak. Ligde yarın ise Mağusa Türk Gücü-Cihangir, Gençlik Gücü-Yeniboğaziçi ve Yalova ile Bostancı Bağcıl maçı oynanacak

BUGÜN OYNANANACAK MAÇLARDA HEYECAN DORUKTA

Lider zorlu deplasmanda: Mormenekşe-Küçük Kaymaklı
K-Pet Süper Lig’de bugünün en önemli maçı ligde büyük bir sürprize imza atarak üçüncü sırada bulunan Mormenekşe ile lider Küçük Kaymaklı arasında oynanacak. Ligde geçtiğimiz hafta Cihangir deplasmanından galip ayrılarak dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Mormenekşe takımı, Küçük Kaymaklı karşısında da galip gelip kendi evinde üç puan arayacak. Ligde lider durumda bulunan ve geçtiğimiz hafta derbi mücadelesinde Çetinkaya’yı mağlup eden Küçük Kaymaklı’da da tüm hesaplar üç puan üzerine. Lider ünvanını korumak adına sahaya çıkıyor. Mormenekşe Cemal Balses Stadı’ndaki bu zorlu maçın hakemi Mehmet Sezener.

Tepede kim uçacak?: Hamitköy-Yenicami
K-Pet Süper Lig’de bugün oynanacak bir diğer maçta Hamitköy ile Yenicami takımları karşı karşıya geliyor. Ligde geçtiğimiz haftayı galip kapatmayı başaran iki takımın mücadelesinde Yenicami kadro kalitesiyle bir adım önde. Geçtiğimiz hafta zorlu Yeniboğaziçi deplasmanından üç puanla dönmeyi başaran Hamiyköy takımı güçlü rakibi karşısına kaybetmemek için çıkıyor. Geçtiğimiz hafta Mağusa Türk Gücü’nü mağlup ederek lideri takibini sürdüren Yenicami de bu maçtan üç puanla dönme niyetinde. Hamitköy Stadı’nda oynanacak olan maçta hakem Kerem Eran düdük çalacak.

Denk güçlerin karşılaşması: Doğan TB-Serdarlı
K-Pet Süper Lig’de bugün oynanacak kritik maçlardan bir tanesi de Doğan Türk Birliği ile Serdarlı takımları karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz hafta zorlu Bostancı Bağcıl deplasmanından beraberlikle dönmeyi başaran ligin genç ekiplerinden Doğan Türk Birliği kendi evinde üç puanla dönüp rakibine avantaj sağlama hedefinde. Ligde geçtiğimiz hafta Gençlik Gücü’nü farklı mağlup ederek çıkışını sürdüren Serdarlı’da ise hedef bu zorlu maçtan da galibiyetle ayrılıp çıkışını devam ettirmek. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçecek maç Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak. Maçta hakem Hakan Muhtaroğlu görev yapacak.

Kritik 90 dakika: Çetinkaya-Lefke
K-Pet Süper Lig’de bugün oynanacak bir diğer maçta da Çetinkaya ile Lefke takımları karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı ile oynadığı derbi mücadelesini kaybederek yara alan son şampiyon Çetinkaya, ligde son üç haftadır galibiyet göremiyor. Lefke karşısına galibiyet parolası ile çıkacak olan sarı kırmızılılarda hedef galip gelip düşüşüne bir son vermek. Ligin güçlü ekipleri arasında yer alan Lefke takımı da geçtiğimiz hafta Yalova’yı mağlup etmeyi başardı. Lefke’de hedef formsuz Çetinkaya’yı mağlup edip çıkışını sürdürmek. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak kritik maçta hakem Serkan Şimşek düdük çalacak.

YARIN OYNANACAK MAÇLARDA TAKIMLAR ÇIKIŞA GEÇME HEDEFİNDE

Çıkışa geçmek istiyorlar: Mağusa TG-Cihangir
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak olan Mağusa Türk Gücü – Cihangir maçı da yarının dikkat çeken maçları arasında yer alıyor. Ligde geçtiğimiz hafta Yenicami karşısında mağlup olan Mağusa Türk Gücü rakibini mağlup edip iki haftalık mağlubiyet serisini sonlandırmak istiyor. Geçtiğimiz hafta Mormenekşe’ye mağlup olan Cihangir’de ise hedef galip gelip seri yakalamak. İstikrarı bir türlü yakalayamayan Cihangir bu maçı kazanma hedefinde. Türkmenköy Mehmet Ali Toker Stadı’nda oynanacak olan maçta Savaş Tilki görev yapacak.

İkisi de galibiyeti düşünüyor: G.Gücü-Yeniboğaziçi
K-Pet Süper Lig’de yarının kritik maçlarından biri de Gençlik Gücü ile Yeniboğaziçi arasında oynanacak. Ligde zor günler geçiren ve teknik adam değişikliğine giden ligin alt sıralarındaki Gençlik Gücü geçtiğimiz hafta Serdarlı’ya farklı mağlup olmuştu. Gençlik Gücü bu maçı kazanıp kötü gidişe son vermek istiyor. Geçtiğimiz hafta Hamitköy karşısında ummadığı bir yenilgi alan Yeniboğaziçi bu maçı kazanıp geçtiğimiz hafta aldığı mağlubiyeti unutturma hedefinde. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan bu kritik 90 dakikada Ecvet Kanatlı görev yapacak.

Bostancı derbisi: Yalova-Bostancı Bağcıl
K-Pet Süper Lig’de yarının en dikkat çeken maçı Bostancı’da oynanacak. Yalova ile Bostancı Bağcıl takımlarının maçı bölgede büyük bir heyecan yaratıyor. Ligde çok kötü günler geçiren ve ligin dibine demir atan Yalova takımı geçtiğimiz hafta Lefke karşısında da mağlup olup kötü gidişini sürdürdü. Yalova bu maçı kazanıp rahat bir nefes almak istiyor. Ligde beklediği yerde olmayan ve bir türlü galibiyet serisi yakalayamayan Bostancı Bağcıl takımı geçtiğimiz hafta Doğan Türk Birliği ile berabere kalarak yine puan kaybetti. Bostancı Bağcıl’da hedef Yalova’yı mağlup edip seri yakalamak. Bostancı derbisi olarak nitelendirilen ve Bostancı Fikri Karayel Stadı’nda oynanacak maçta Fehim Dayı düdük çalacak.

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
Etiketler :