1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa’da iki yeni PCR testi merkezi açılıyor
Lefkoşa’da iki yeni PCR testi merkezi açılıyor

Lefkoşa’da iki yeni PCR testi merkezi açılıyor

Sağlık Bakanlığı, PCR testlerinde yoğunluğu azaltmak için Lefkoşa'da iki yeni test merkezinin hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, PCR testlerinde yoğunluğu azaltmak için iki yeni test merkezinin hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Bu çerçevede 23 Mart Salı gününden itibaren Lefkoşa’da fuar alanında ek bir PCR testi merkezi yanında Lefkoşa’daki Mücahitler Sitesi binasının da bu amaçla hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Lefkoşa’da fuar alanındaki ek bir PCR testi merkezine ek olarak Lefkoşa’daki Mücahitler Sitesi binası da 23 Mart Salı gününden itibaren PCR test merkezi olarak faaliyete geçirilecek.

Sağlık Bakanlığı ülkede ekonomi, eğitim ve diğer sektörlerde başlatılan açılım ve normalleşme süreci içerisinde başkent Lefkoşa’da PCR testlerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla yeni test merkezleri açılacağını duyurdu.

Söz konusu yeni iki test merkezinin hızlıca devreye girmesi için yoğun çalışma yürütülürken, alt yapı çalışmalarında da sona gelindiği ifade edildi.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, göreve geldikleri günden itibaren hem günlük test sayısını artırdıklarını hem de test merkezlerinin artırılması için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Sektörlerin açılmasıyla birlikte test sayısında artış olduğunu ve özellikle Lefkoşa Fuar Alanı’ndaki merkezde yığılmalar yaşandığını belirten Üstel, PCR merkezlerinin artırılmasıyla yaşanan bu yoğunluğun da önüne geçeceklerini söyledi.

Üstel, vatandaşların da böylece daha hızlı ve daha güvenli hizmet alacağını belirtti.

Ünal Üstel, test sayısını da artırmak için yeni cihazlar almak adına ihale sürecinin de  başladığına dikkat çekti.

Bu haber toplam 4527 defa okunmuştur