1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefkoşa’da gövde gösterisi
Lefkoşa’da gövde gösterisi

Lefkoşa’da gövde gösterisi

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, 40 haramilerin bir kez daha LTB’ye giremeyeceğini, heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, 40 haramilerin bir kez daha LTB’ye giremeyeceğini, heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi. LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, CTP-BG Lefkoşa İlçesi tarafından düzenlenen son büyük mitingde gerçekleştirdiği konuşmasında Lefkoşa’yı evleri gibi savunmaya devam edeceklerini belirtti. CTP-BG’nin yerel seçimlere yönelik düzenlediği büyük ilçe mitinglerinin sonuncusu dün akşam Lefkoşa’da İnönü Meydanı’nda düzenlendi. İnönü Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge binlerce kişi katıldı. Coşkulu kalabalık CTP-BG adayları lehine sloganlar atarken, bayraklar da gecenin coşkusunu artırdı. Gecede konuşmaların ardından CTP-BG’nin LTB meclis üyesi adayları da teker teker sahneye çağrıldı. Meclis üyesi adaylarının ardından CTP-BG’nin 26 belediyede gösterdiği başkan adaylar da sahneye çağırılarak anı fotoğrafı çektirildi.

Fellahoğlu: “Artık utanç değil, gurur duyuyoruz!”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, artık Lefkoşa’da yaşamaktan utanç değil gurur duyduklarını söyledi. İnönü Meydanı’ndaki kalabalığa hitap eden Fellahoğlu LTB’nin artık normalleşme sürecini tamamladığını ve ayağa kalkmaya başladığını kaydetti. Bir yıl önce yapılan seçimlerde konuşulanlarla şimdi konuşulanların bile Lefkoşa’daki farkı ortaya koyduğunu dile getiren Kadri Fellahoğlu, “Nisan 2013’teki seçimler öncesinde adanın herhangi bir bölgesinde ‘Lefkoşa’da yaşıyorum’ dediğiniz zaman insanların yüzünde bir irkilme ifadesi olurdu. Lefkoşa’da yaşadığınız için sizin adınıza üzülürdü insanlar. Maalesef bir Avrupa Başkenti olan Lefkoşa’ya yaşatılanlar bunlardı” dedi.
 

Hevesleri kursaklarında kalacak!
Bir yıl önce Lefkoşalı’nın yüzüne bakamayanların bugün ittifak kurup halktan görev istediğini belirten Kadri Fellahoğlu, “Lefkoşalı’yı perişan edenler duysun, 40 haramiler bir kere daha LTB’ye adım atamayacaklar” dedi. Bir yıllık görev süreleri içerisinde başardıkları işlerin 4 yılda başaracaklarının garantisi olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, “Yeni dönemde yeni Lefkoşa’yı hep birlikte yıldızların arasına katacağız. Tüm Lefkoşa’ya ve Lefkoşalılara sözümüz olsun, bir yılda Lefkoşa’yı ayağa kaldırdık, 4 yılda Lefkoşa’yı şaha kaldıracağız. Yeni Lefkoşa’yı hep birlikte inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorgancıoğlu: “Batık belediyeleri yıldızlaştırdık!”
Lefkoşa’da düzenlenen mitingde konuşan CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG olarak devraldıkları bütün batık belediyeleri birer yıldız haline getirip halkın hizmetine sunduklarını söyledi. “Yıldızlı Belediyeciliğin” herkesin hakkı olduğunun altını çizen Yorgancıoğlu, 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerde “Yıldızlı Belediyelerin” sayısını daha da artıracaklarını dile getirdi. Şu anda CTP-BG’nin elinde bulundurduğu 9 belediyeyle Kuzey Kıbrıs halkının yüzde 65’ine hizmet verdiklerine vurgu yapan Yorgancıoğlu, hedeflerinin halkın yüzde 80’ine hizmet vermek olduğunu kaydetti.
 

Anayasaya “Evet” çağrısı
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de İnönü Meydanı’na gelen halkı “İnönü Meydanı bize hoş geldin diyor. O zaman hoş bulduk İnönü Meydanı, CTP’liler geldi, CTP’liler işte burada” diyerek selamladı. 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte Anayasa Referandumu’na da gidileceğini hatırlatan Kutlay Erk, halka Anayasa’ya ‘Evet’ deme çağrısı yaptı. Gelişen demokrasiye göre Anayasa’yı düzeltmek gerektiğini ifade eden CTP-BG Genel Sekreteri Erk, 1985’te reddettikleri Anayasa değişikliklerini bugün demokratik bir hale getirdiklerini söyledi. Anayasa’nın daha fazla değişmesi gerektiğinin altını çizen Erk, “Yetmez ama evet!” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 2417 defa okunmuştur
Etiketler : , ,