1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefke ben de varım dedi
Lefke ben de varım dedi

Lefke ben de varım dedi

K-Pet Süper Lig’in sezon öncesi hazırlık döneminde Lefke teknik direktörü Toygar Davulcu, takımının şampiyonluk yaşayabileceği bir sezon geçireceğini söylemişti.

A+A-

K-Pet Süper Lig’in sezon öncesi hazırlık döneminde Lefke teknik direktörü Toygar Davulcu, takımının şampiyonluk yaşayabileceği bir sezon geçireceğini söylemişti. İlk devrenin ardından her ne kadar zirvenin 7 puan gerisinde olsalar da Davulcu’nun söylediklerinin büyük bir doğruluk payının göstergesi puan tablosuna yansıdı. Hiç kuşkusuz Lefke ikinci devrede de üst sıraları zorlamaya devam edecek.

Kaymaklı galibiyeti sonrası
Sezona kendi sahasında Yenicami mağlubiyeti ile başlayan, ardından Cihangir deplasmanından beraberlikle dönen Lefke için iki haftada alınan 1 puan hedeflenen birşey değildi. Ancak bu maçların ardından 2’nci haftada iç sahada elde edilen galibiyetle 8’inci haftaya kadar Lefke’nin bileği bükülmedi. Canbulat Stadı’nda Mağusa Türk Gücü’ne mağlup olmalarına rağmen ligin son dört haftasında 3 galibiyet ve 1 beraberlikle devreyi 27 puanla 3’üncü sırada tamamladılar.

En çok forma giyenler
İlk devrenin 13 haftalık döneminde kaleci Mehmet Özeralp bu maçların tamamında oynayarak en fazla maç oynayan futbolcu oldu. Özeralp’ın ardından Özetite Smart 1152 dakika ile ikinci, Arif Öztürk 1125 dakika ile en fazla forma şansı bulan üçüncu futbolcu oldu.

Gol ayakları
İlk devrenin tamamlanmasına 3 hafta kala Lefke’de kaydedilen gollerde artış görüldü. Ligde kaydedilen 33 golün 15 tanesi bu 3 haftada kaydedildi. Dakikalara göre gol dağılımına bakıldığında atılan 33 golün 22 tanesi maçların ikinci devresinde, son 15 dakikalık bölümde de 10 golün filelerle buluştuğu görüldü.
Takımın en golcü futbolcuları Kasım Tağman ve Kpah Sherman oldu. Her iki futbolcu 11’er gol kaydederek toplamda 22 gole ulaştılar.

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur
Etiketler : ,