1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kuzeyden geçen 11 mültecide covid-19 iddiası
Kuzeyden geçen 11 mültecide covid-19 iddiası

Kuzeyden geçen 11 mültecide covid-19 iddiası

Kıbrıslı Rum sağlık ekipleri, Purnara’daki mülteci kabul merkezinde Suriyeli olan 11 kişide coronavirüs tespit edilmesinin ardından harekete geçti

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde Coronavirüs rakamları ve bununla ilgili gelişmeler basınında yer almaya devam ediyor.

Alithia gazetesi, Kıbrıs Sağlık Bakanlığı’nın dün yapmış olduğu açıklamasına dayanarak, yapılan 3 bin 202 test neticesinde 10 yeni vakaya rastlanıldığını, toplam vaka sayısının 1395’e ulaştığını yazdı.

10 vakadan 5’inin, daha önce teyit edilmiş vakaların temas zincirinin takip edilmesi sonucunda belirlendiğini yazan gazete geriye kalan 5 kişiden 2’sinin yurt dışından gelenlere yapılan, aralarında “Ethniki Ahna” futbol takımı oyuncusunun da bulunduğu diğer 3 kişinin ise kendi girişimiyle yapılan testler neticesinde ortaya çıktığını belirtti.

Habere göre “Ethniki Ahna” futbolcusu, daha önce teyit edilen bir başka takım oyuncusu ile temas etmesi neticesinde enfekte oldu.

CORONAVİRÜS VAKASI ONKOLOJİ MERKEZİNE GİTTİ

Alithia gazetesi bir başka haberinde, Onkoloji Merkezi’nin polikliniklerini dün ziyaret eden coronavirüs vakasının, paniğe neden olduğunu yazdı.

Gazete Onkoloji Merkezi’nden yapılan açıklamaya dayanarak, Merkezin, bahse konu vakadan haberdar olur olmaz ilgili prosedürleri uygulamaya koyduğunu, vakanın temas ettiği personelin belirlenmesi sürecini başlattığını belirtti.

Habere göre Onkoloji Merkezi açıklamasında ayrıca, tedbir amaçlı olarak merkezin radyoterapi bölümündeki bütün tedavilerin dün ve bugün için iptal edildiğini, tedavilerin 24 Ağustos’tan itibaren yeniden başlamasının beklendiğini ifade ederken, Onkoloji Merkezi hastalarının bu konuya gösterdikleri sabır ve anlayışa yönelik teşekkürlerini de sundu.

80 KİŞİ KARANTİNADA

Alithia gazetesi bir başka haberinde ise Kıbrıslı Rum sağlık ekiplerinin, Purnara’daki mülteci kabul merkezinde Suriyeli olan 11 kişide coronavirüs tespit edilmesinin ardından harekete geçtiğini yazdı.

Gazete bahse konu Suriyelilerin, Türkiye’den yola çıkan bir gemiyle kuzeyden güneye geçtiklerini iddia ederken, bu kişilere yapılan testler neticesinde 11 kişide coronavirüs tespit edildiğini, coronavirüs vakalarıyla temas eden 80 kişinin ise Larnaka’ya bağlı Tersefan bölgesindeki özel olarak inşa edilen yerde karantinaya alındığını belirtti.

 

 

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur
Etiketler : ,