1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kuzey: 22 / Güney: 49
Kuzey: 22 / Güney: 49

Kuzey: 22 / Güney: 49

Ölümlü trafik kazaları, adanın hem kuzeyi hem de güneyinde can yaktı. Resmi verilere göre; Kıbrıs’ın kuzeyinde bu yıl 20 ölümlü trafik kazasında, 22 kişi hayatını kaybetti. Güneyde ise bu rakam, 44 ölümlü kazada, 49 kişi olarak kayıtlara geçti

A+A-

5 KAT FAZLA NÜFUS… Son yapılan sayımlar dikkate alındığında; güneyin kuzeye kıyasla 5 kat daha fazla nüfusa sahip olduğu, bununla birlikte ‘2 katı’ daha çok ölümlü kazanın yaşandığı görüldü.

AYPAR: KUZEYDEKİ ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI, GÜNEYİN 3’TE BİRİ KADAR AZ OLMALI… Nüfus ve yol güvenliği yönünden ölümlü trafik kazalarını YENİDÜZEN’e değerlendiren Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkanı Atila Aypar, güneydeki nüfus düşünüldüğünde, kuzeydeki ölümlü trafik kaza sayısının 3’te biri kadar az olması gerektiğini belirtti.

 

Ayşe GÜLER

Adanın hem kuzeyi hem de güneyinde, trafikte yaşanan ölümlü kazaların bilançosu can yaktı.

Resmi verilere göre; Kıbrıs’ın kuzeyinde bu yıl 20 ölümlü trafik kazasında, 22 kişi hayatını kaybetti.

Güneyde ise bu rakam, 44 ölümlü kazada, 49 kişi olarak kayıtlara geçti.

Son yapılan sayımlar dikkate alındığında; güneyin kuzeye kıyasla 5 kat daha fazla nüfusa sahip olduğu, bununla birlikte ‘2 katı’ daha çok ölümlü kazanın yaşandığı görüldü.

Hatırlanacağı üzere 2015 yılında adanın güneyinde yapılan nüfus sayımında Kıbrıs’ın güneyinin 1 milyon 165 bin, 2014’te kuzeyde yapılan sayımda nüfusun 313 bin 626 olarak tespit edilmişti.

Nüfus ve yol güvenliği yönünden ölümlü trafik kazalarını YENİDÜZEN’e değerlendiren Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkanı Atila Aypar, ülkedeki trafik güvenliğinin sisteminin oturtulması gerektiğini dile getirdi.

Aypar, Kıbrıs’ın kuzeyindeki nüfusun net olmadığını, ancak güneydeki nüfusun 3 kat fazla olduğu düşünüldüğünde, bizdeki ölümlü trafik kaza sayısının 3’te biri kadar olması gerektiğini belirtti.

 

Hayatını kaybedenler…

Ülkede bu yıl yaşanan 20 trafik kazasında 22 kişi hayatını kaybetti.

Yaşamını yitirenlerin üçü bisiklet, biri de motosiklet sürücüsüydü.

Hayatını kaybedenlerin isimleri; Aziz Türksever, June Knight, Yazgeldi Rahmanov, Bedri Gümüş, Ahmet Altındağlı, Tolga Özkıraç, Oğuzhan Dayan, Adnan Konuguş, Çağlar Mintaş, Hasan Maraşlı, Furkan Kılıç, Meryem Bahtıkara Çakır, Yazgım Karakurt, Emine Bdwan, Kaleil Bdwan, Ali Cevat Tabiyet, Laura Jane Şeker, Fatih Ucu, Metin Atalay, İlyas Avşar, Mahsun Anlı, Bayram Rasulov.

 


 

Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkanı Atila Aypar:

 

Kuzeydeki ölümlü kaza sayısı,

güneyden 3’te bir daha az olmalı

 

q1-057.gif

 

Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkanı Atila Aypar, ülkedeki trafik güvenliğinin sisteminin oturtulması gerektiğini dile getirdi.

Aypar, Kıbrıs’ın kuzeyindeki nüfusun net olmadığını, ancak güneydeki nüfusun 3 kat fazla olduğu düşünüldüğünde, bizdeki ölümlü trafik kaza sayısının 3’te biri kadar olması gerektiğini belirtti.

“Şu anda biz güneye göre yarı yarıya daha az görünüyoruz. Ancak yarısı olsak da yine de fazlayız” diyen Aypar, “Trafikte çok iyi durumda değiliz” şeklinde konuştu.

Aypar, bununla birlikte ölümlü trafik kazalarına yönelik bir yılın değerlendirmesinin yapılmasının çok sağlıklı olmadığını söyleyerek, bu konuda 10 ya da 20 yıllık ortalamanın dikkate alınması gerektiğini belirtti.

“Trafik kazalarındaki ölümlerin oranı nüfusla ve diğer faktörlerle karşılaştırılır” şeklinde konuşan Aypar, bu sene trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının diğer yılların ortalamasında aşağında yer aldığını kaydetti.

Aypar, şöyle devam etti: Bu yıl trafikte az ölüm olduğu diye sevinmeliyiz yoksa bu kadar ölüm var diye üzülmeliyiz bilmiyorum… Bu yaşanılanlar, trafik güvenliği iyiye gitti şeklinde yorumlanamaz. Araçlardaki güvenlik sistemleri de arttı. Bu da olumlu yansıdı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181213093251.jpg

 

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur
Etiketler : ,