1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kuydul Turan'a son veda
Kuydul Turana son veda

Kuydul Turan'a son veda

Kıbrıs Türk sol hareketinin önemli isimlerinden, Dr. Kuydul Turan dün, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Tanju KONURALP
Kıbrıs Türk sol hareketinin önemli isimlerinden, Dr. Kuydul Turan dün, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Turan’ın cenazesi, Girne Nurettin Paşa Mezarlığı’nda kılınan öğle namazının ardından; Karaoğlanoğlu Mezarlığı’na defnedildi. 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlun’nun da bulunduğu cenaze törenine, yine siyaset dünyasından birçok ismin katıldığı gözlemlenirken; iş insanları ve Turan’ın sevenleri de cenaze töreninde hazır bulundu.
 

1968 kuşağı önderlerindendi…
1956 yılında gittiği Türkiye’de Türkiye soluyla tanışan ve ünlü yazar Aziz Nesin ve arkadaşlarıyla olan ilişkisinden dolayı Cunta yönetimi tarafından 1960 yılında Türkiye’den sınır dışı edilen Kuydul Turan 1965 yılına kadar İngiltere’de yaşadı. Aynı yıl tekrar Türkiye’ye yarım bıraktığı öğrenimine geri dönen Kuydul Turan burada 1968 kuşağı gençliğinin örgütlenmesinde rol oynamış ve o günkü kuşaktan yetişen birçok Kıbrıslı, Türkiyeli genç üniversiteliye önderlik yapmıştır.

Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur
Etiketler :