1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kutlu Adalı'ya özlemle...
Kutlu Adalı'ya özlemle...

Kutlu Adalı'ya özlemle...

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 6 Temmuz 1996'da katledilen YENİDÜZEN gazetesi yazarı- araştırmacı Kutlu Adalı, 26'ıncı ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı.

A+A-

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 6 Temmuz 1996'da katledilen YENİDÜZEN gazetesi yazarı- araştırmacı Kutlu Adalı, 26'ıncı ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Gazeteci ve yazar Kutlu Adalı anısına, Kutlu Adalı Vakfı ve YENİDÜZEN gazetesi tarafından düzenlenen anma töreni, Adalı'nın Lefkoşa Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirildi.

Anma etkinliğinde, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği ve Basın Emekçileri Sendikası da yer aldı; ayrıca  ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, milletvekilleri Asım Akansoy, Biray Hamzaoğluları, Dr. Ceyhun Birinci, Erkut Şahali, Ürün Solyalı ile gazeteciler ve Kutlu Adalı’yı sevenler ile ailesi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde konuşmalar yapıldı, Adalı’nın mezarına karanfiller bırakıldı. Törende YENİDÜZEN Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, BASIN-SEN Başkanı Ali Kişmir, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ve Kutlu Adalı Vakfı adına Adalı'nın eşi İlkay Adalı söz aldı.

Törende, Yenidüzen adına konuşan Cenk Mutluyakalı, Adalı’nın, Yenidüzen yazarı, araştırmacı fikir öncüsü aydın insan olduğunu belirterek, "onun aydınlığı şimdilerde daha iyi anlaşılıyor, yıllar önce yazıkları bugün okunduğunda öngörüsü daha iyi fark ediliyor” dedi.

"İrademizin, özgürlüğümüzün, demokrasinin önemi binlerce adalı yürekte yeniden umut oluyor" diyen Mutluyakalı, Adalı'nın hem düşüncelerine hem de mücadelesine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mutluyakalı, “Üzerimize serilmek istenen kirli küflü örtüyü kaldıracağız” ifadesine de yer verdi, "Adalı'nın gözleri hem kuklaların hem de kuklacıların üzerinde olacaktır" şeklinde konuştu.

Mutluyakalı, törene katılan AKEL Yeniden Yakınlaşma Bürosu üyesi  Elias Dimitriu'nun mesajını da okudu.

Dimitriu mesajında adada  taksimci düzene karşı duran bir başka sesin daha susturulmasının 26. Yıldönümü olduğunu belirti, Kutlu Adalı yaşamış olduğundan çok farklı bir Kıbrıs vizyonunun ve barışın güçlü sesi olduğunu belirtti.

kutlu-4.jpg

 

Kişmir: "Düşünce ve ifade özgürlüğü açısından zor günler yaşıyoruz" 


BASIN-SEN Başkanı Ali Kişmir de, düşünce ve ifade özgürlüğünün en çok tehdit edildiği dönemlerden geçildiğini, faşist bir yapılanmanın ülkede de faaliyet gösterdiğini söyledi.

kutlu-5.jpg

 

Sorakın: "Demokrasi paspas edildi, ediliyor, Kutlu Adalıları çoğaltalım"

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın da, Kutlu Adalı’nın tam bir Kıbrıslı sever olduğunu, barışı, demokrasiyi ve insan haklarını, karanlık işlerin ortadan kaldırılmasını savunduğunu hatırlatarak, Adalı’nın Kıbrıslı Türkün aydınlık yüzü olduğunu, temiz bir toplum için mücadele ettiğini söyledi.

Adalı’nın karanlık işlerin ortaya çıkarılması için uğraşırken katledildiğini ancak fikirlerinin katledilmesinin mümkün olmadığını, aradan geçen 26 yılda aynı karanlık işlerin devam ettiğini, Kıbrıs Türk halkının iradesinin yönetime yansıtılmasının engellendiğini savunan Sorakın, temel görevlerinin demokrasiye sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

kutlu-2.jpg

 

Adalı: "Onu her zaman omuzlarınızda yaşatıyorsunuz"

Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı ise okuduğu şiirle Adalı'yı andı, "Onu her zaman omuzlarınızda yaşatıyorsunuz, teşekkür ederiz" dedi
 

kutlu-3.jpg

kutlu-1.jpg

kutlu-6.jpg

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur
Etiketler :