1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kut Adalı'ya son veda
Kut Adalı'ya son veda

Kut Adalı'ya son veda

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 15 Şubat’ta yaşamını yitiren, YENİDÜZEN yazarı katledilen Kutlu Adalı ve yazar İlkay Adalı’nın kızı Kut Adalı, dün gözyaşları arasında sonsuzluğa uğurlandı.

A+A-

Fehime ALASYA

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren, YENİDÜZEN yazarı katledilen Kutlu Adalı ve yazar İlkay Adalı’nın kızı Kut Adalı, bugün sonsuzluğa uğurlandı..

Cenazesi ülkeye dün getirilen Kut Adalı için ilk olarak saat 11:00’de uzun yıllardır yayın yapım memuru olarak hizmet verdiği BRT’de tören düzenlendi.

Törende, BRT’deki mesai arkadaşları Kut Adalı’ya son kez veda etti. Kut Adalı, törenin ardından alkışlar ve gözyaşları arasında BRT'den uğurlandı... Bazı arkadaşları ağlama krizine girdi.

Adalı’nın cenazesi, daha sonra öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda, 26 yıl önce faili meçhul bir cinayetle öldürülen babası Kutlu Adalı yanına defnedildi.

 

Ankara’da tedavi görüyordu…

Genç vedasıyla yasa boğan Kut Adalı bir süredir Ankara’da tedavi görüyordu. 21 Ocak 1968 doğumlu olan Kut Adalı, 2002 yılından beri Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yayın-yapım memuru olarak görev yapıyordu. Adalı, 15 Şubat’ta tedavi gördüğü Ankara'daki hastanede hayatını kaybetmişti.

 

Anne İlkay Adalı: “Kızım zaten bir melekti”

Kut Adalı'nın annesi İlkay Adalı da törende güçlükle kısa bir açıklama yaptı. "Kızım zaten bir melekti, şimdi tam bir melek oldu" diyen anne İlkay Adalı törendeki herkesi gözyaşlarına boğdu.

 

BRT Müdürü Çavuşoğlu: “Güle oynaya gönderdiğimiz çalışma arkadaşımızı bu şekilde karşılamak…”

Törende kısa bir konuşma yapan BRT Müdürü Meryem Çavuşoğlu da gözyaşlarına hakim olamadı. Çavuşoğlu, “ 7, 8 ay önce sağlık nedenleriyle, güle oynaya gönderdiğimiz çalışma arkadaşımızı bu şekilde karşılamak zorunda kalmamız çok zor…” dedi.

Kut Adalı’nın çok iyi bir insan ve çok çalışkan bir personel olduğuna değinen Çavuşoğlu, “Buradaki programlara hayat verdi, estetik kattı, hepimize sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

 

BRT’de sahiplendiği kedilerini iş arkadaşlarına emanet etti…

 “Mesajını aldık, ihtiyacı olan tüm canlarına yardım edeceğiz, söz…”

BRT’deki Program Kurgu Bölüm arkadaşları törende Özten Büyükalsancak ve Fezile Aziz törende Kut Adalı’ya hitaben bir konuşma yaptı.

Kut Adalı’nın her zaman sevgi ışığında yürüdüğünü belirten Fezile Aziz, “Bugün de bizimle birlikte bir ışıksın” dedi.

“Benzersiz olmak, kimse gibi olmamak, kendin olmak, insan olmak erdemlerinle bizlere hep bunu gösterdin. Bölümümüzün değerlisi, en kıymetlisi oldun. Bu hep böyle kalacaksın” diyen Aziz, Adalı’nın yaptığı işle hep gurur duyduğunu anlattı. Aziz, “Biz de seninle gurur duyuyoruz.” dedi. 

Kut Adalı’nın eşi tarafından çalışma arkadaşlarına ilettiği ve iş yerindeki kedilerini emanet ettiği nota da atıfta bulunan Özten Büyükalsancak ve Fezile Aziz, “Mesajını aldık, ihtiyacı olan tüm canlarına  yardım edeceğiz, söz…” dedi.

Özten Büyükalsancak ve Fezile Aziz, “Hasta yatağında bile hepimize sevgini bir kez daha yolladın, seni çok seviyoruz güzel yürek, güle güle git…” cümleleriyle Adalı’ya BRT’deki son konuşmasını yaptı…

 

Kullandığı parfüm hala işyerindeki masasında

BRT’deki Program Kurgu Bölüm arkadaşları, Kut Adalı’nın çalıştığı odada, masasını çiçeklerle süsledi, fotoğrafını odaya astı. Kullandığı parfümünün hala odada olduğunu anlatan çalışma arkadaşları, Adalı’nın vedasıyla yıkıldı…

kut-foto-7.jpg
Kut Adalı, Lefkoşa Mezarlığı’nda, 26 yıl önce faili meçhul bir cinayetle öldürülen babası Kutlu Adalı yanına defnedildi.

kut-foto-5.jpg
BRT Müdürü Çavuşoğlu: “ 7, 8 ay önce sağlık nedenleriyle, güle oynaya gönderdiğimiz çalışma arkadaşımızı bu şekilde karşılamak zorunda kalmamız çok zor…”

kut-foto-8.jpg
BRT’de gözyaşları sel oldu…

kut-foto-1.jpg
Kullandığı parfüm hala iş yerindeki masasında

Bu haber toplam 4279 defa okunmuştur
Etiketler : ,