1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kuri barajı taştı
Kuri barajı taştı

Kuri barajı taştı

Limasol bölgesinde bulunan ve en büyük baraj konumundaki Kuri barajının, beklendiği gibi, geçtiğimiz salı akşamı taştığı belirtildi. 

A+A-

Limasol bölgesinde bulunan ve en büyük baraj konumundaki Kuri barajının, beklendiği gibi, geçtiğimiz salı akşamı taştığı belirtildi. 
Basın, en büyük baraj olan Kuri barajının ve diğer barajların taşmasının yanı sıra olumsuz hava şartlarıyla ilgili haberlere geniş bir şekilde yer verdi. 
Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Kuri ve “Polemidya”(Binatlı) barajlarının taşması haberlerine yer verdiler. 
Kuri barajının, 8 yıl sonra taştığına dikkati çeken gazete yine Limasol’a bağlı “Polemidya”(Binatlı) barajının da iki senedir ardı ardına taştığını yazdı.
Gazete, Kuri barajının, manzarayı kaçırmamak için bölgede sabahlayan Limasolluları uykusuz bıraktığına da dikkati çekti. 
“Polemidya”(Binatlı) barajının, şu anda 3.4 milyon metre küp muhafaza etmekle birlikte yüzde 100 dolu olduğunu yazan gazete Aşağı Polemidya Muhtarı NikosAnastasiu’nun salı gününe kadar yüzde 91 oranında dolu olan barajın bu kadar hızlı şekilde dolup taşmasından dolayı yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdiğini de belirtti. 

LEFKOŞA DA SULAR ALTINDA KALDI 

Gazete aynı haberinin içerisinde Lefkoşa’ın güneyinin de, Kanlıdere’nin geçtiği Aleksandrupoleos’taki köprünün, dolup taşması nedeniyle yolun araç ve yaya trafiğine kapatıldığını belirtti.

Yapılan çalışmaların ardında bu yolun daha sonra trafiğe açıldığını belirten gazete Aleksandrupoleos’taki köprünün dışında dün Lefkoşa’ın güneyinde yer alan Başkanlık Binası karşısındaki Kızılhaç ofislerinin yakınındaki köprünün, suların köprü yüksekliğini aşması nedeniyle kapandığını, Engomi semtindeki tüm yolların ise dere görüntüsü içerisinde olduğunu yazdı.

TAŞAN BARAJLAR BAF’TA SORUNLARA NEDEN OLDU 

Gazete Baf bölgesinde taşan tüm büyük barajların, yollarda, köprülerde ekili alanlarda ve ekinlerde büyük sorunlara neden olduğunu yazdı.

EVRETU BARAJI DA TAŞTI 

Öte yandan Haravgi gazetesi, Poli Hrisohu’da bulunan üçüncü büyük baraj olan Evretu barajının da dün sabahın erken saatlerinde taştığını yazdı. 
Gazete, Evretu barajının ise, Baf bölgesinde taşan altıncı baraj olduğuna dikkati çekti. 
Habere göre “Mavrokolimbu”  ve “Ay.Marinas”  barajlarının da taşması bekleniyor. 

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler