1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTOEÖS yarın grev ve eyleme gidiyor
KTOEÖS yarın grev ve eyleme gidiyor

KTOEÖS yarın grev ve eyleme gidiyor

KTOEÖS, “öğretmenlere saldıran” Eğitim Bakanı’nı ve Eğitim Bakanı’nın tutumuna sessiz kalan Bakanlar Kurulu’nu protesto etmek adına yarın grev ve eylem düzenleyecek.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yayınladığı açıklamayla, “öğretmenlere saldıran” Eğitim Bakanı’nı ve Eğitim Bakanı’nın tutumuna sessiz kalan Bakanlar Kurulu’nu protesto etmek adına yarın tüm okullarda grev kararı aldı.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı’nın imzasını taşıyan açıklamada, Lefkoşa çevresindeki okullarda eğitim veren tüm öğretmenler saat 10.30’da sendikada buluşup Meclise yürümeye davet edildi.

Açıkalmada şu ifadelere yer verildi:

“Okullarımızda ve eğitimde çözülmesi ivedi sorunlar ortada dururken bunları çözmek yerine, öğretmenlere hakaret etmeyi, öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeyi, öğretmen haklarını budamayı kendine misyon edinen, aldığı talimatları yerine getirmek ve koltukta oturmak uğruna öğretmenlere saldırmaktan vazgeçmeyen Eğitim Bakanını ve O'nun bu tutumuna sessiz kalan Bakanlar Kurulunu protesto etmek için 17 Ekim 2022 Pazartesi  tüm okullarımızda 10:00-13:05 saatleri arasında grevde olacağız. Lefkoşa ve Lefkoşa Çevre okullarındaki öğretmenlerimizle saat 10:30'da  sendikamızda buluşup meclis önüne yürüyeceğiz ve burada öğretmen düşmanlığı yapan Eğitim Bakanını ve bu zihniyeti protesto edeceğiz.”

Bu haber toplam 2693 defa okunmuştur