1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KTHY yanlış atamalar nedeniyle batırıldı”
“KTHY yanlış atamalar nedeniyle batırıldı”

“KTHY yanlış atamalar nedeniyle batırıldı”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), KTHY Ltd Şti’nin bilançosunun Şirketler Mukayyitliği’nce dosyalandığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), KTHY Ltd Şti’nin bilançosunun Şirketler Mukayyitliği’nce dosyalandığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde açıklama yaptı. İki sendikanın yetkilileri, Mahkeme önündeki açıklamalarını ayrı ayrı yaptı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, KTHY’nin yanlış atamalar ve icraatlar nedeniyle batırıldığını savunarak, Özelleştirme Yasasıyla birlikte işe başlatılan eski KTHY çalışanlarının ancak yaşamını idame ettirecek seviyede olduğunu, sosyal hayatlarını idame ettirtemediklerini söyledi.
Çalışırken yaşamlarını KTHY’den aldıkları maaşa göre ayarlayan çalışanlardan süreç içerisinde göç edenler hatta intihar edenler olduğunu anlatan Kaptan, bugün hazırlanan ön raporun mahkemeye sunulmasıyla bir süreç başladığını ve bu sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.
Kaptan, 2 milyona yakın meblağın sendikanın da çabalarıyla alınmasının önemli olduğunu belirterek, eski KTHY çalışanlarıyla yaptıkları toplantı sonucu bu kararı aldıklarını, bu paranın çalışanların izin ve toplu sözleşmeden kaynaklanan hakları olduğunu söyledi.
Bu paranın çalışanlara bir nebze olsun nefes aldıracağını dile getiren Kaptan, başta Resmi Kabz Dairesi ve Mukayyitliği Müdürü Ahmet Nergiz’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Mehmet Özkardaş: “Hukuki işlem başlatarak takipçisi olacağız.”
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ise, yaptığı açıklamada, KTHY’nin 21 Ekim 2010 tarihi itibarıyla kapatıldığını hatırlatarak, “durum beyannamesi” adı altındaki bilançonun çeşitli nedenlerden, bugüne kadar çıkarılamadığını söyledi. Kişilerin alacakları olan tazminatların, para olmasına rağmen ödenmediğini savunan Özkardaş, bilanço verildikten sonra yapılan hesaplamaya göre kişi başı 2 bin lira alacak bulunduğunun altını çizdi. Özkardaş, tazminat için 26 milyon liranın Maliye Bakanlığı’nda olduğunu kaydederek, bu arada İhtiyat Sandığı’na 15-16 milyon lira gibi bir borç olduğunu da belirtti.  Özkardaş, KTHY çalışanlarının maaş intibaklarının “Göç Yasası” diye adlandırdıkları kamu görevlileriyle ilgili yeni yasaya göre yapıldığını hatırlatarak, özelleştirmeyle işe girenlere daha önceki yasaya göre intibak yapılması için bir yasa önerisinin Meclis’e sunulduğunu söyledi. Özkardaş, bugünün sorununun maaş ve İhtiyat Sandığı sorunu olduğunu, hukuki işlem başlatarak takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur
Etiketler : , ,