1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS hükümete önerilerini sundu
KTAMS hükümete önerilerini sundu

KTAMS hükümete önerilerini sundu

KTAMS, hayat pahalılığı oranının kriz süresince her ay sonu maaşlara yansıtılması talebiyle, bugün tam gün grev yaptı.

A+A-

 

KTAMS, hayat pahalılığı oranının kriz süresince her ay sonu maaşlara yansıtılması talebiyle, bugün gün grev yaptı.

KTAMS Lokalinde bu sabah toplanan üyeler saat 10.00 sıralarında Meclise yürüdü.

Meclis önünde KTAMS Genel Sekreteri Devrim Barçın’ın okuduğu  basın açıklaması şu şekilde;

YETER!

Kuzey Kıbrıs’ta Türk Lirası kullanımına mahkum bırakılmamız ve Türk Lirası’nın Döviz karşısında aşırı değer kaybetmesi sonrası yüksek enflasyon oluşmuş ve ücretli çalışan kesim alım gücünü yarı yarıya kaybetmiştir.

Enflasyon karşısında alım gücünün yitirilmesine karşın üst üste yapılan zamlar ile gerek asgari ücretlinin gerekse kamu çalışanının beli daha da bükülmüş, net Asgari Ücret’in 2 Bin 279 TL olduğu ülkemizde Açlık Sınırı 2 Bin 625 TL’ye ulaşmıştır. Tüm bunlar yaşanırken Hükümetin gerçek anlamda alım gücünü korumaya yönelik bir adım atmaması ise ücretli çalışanları her geçen gün daha da mağdur etmektedir.

Bizler sadece eleştiri üzerine bir sendikacılık yapmayı kendine misyon edinmiş bir sendika olmayıp alternatif öneriler ile sendikal yaşantımıza devam etmekteyiz. Toplumumuzun dayatmalara boyun eğmemesi, bir yerlere el avuç açmaması adına yaşanan tüm sıkıntılarda taşın altına elini koymayı bilmiş bir sendika olarak Hükümetin yapmış olduğu zamlar sonrası çalışanların alım gücünü korumaya yönelik hiçbir adım atmamasına ARTIK YETER diyoruz. Elimizi verdik Kolumuzu değil tüm vücudumuzu aldınız.

k1-077.jpg

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Maliye Bakanı Sn. Serdar Denktaş’ın gerçekleşen Hayat Pahalılığını maaşlara tam olarak yansıtamayacaklarını ifade etmesi ise artık bardağı taşıran son damla olmuştur. Buradan çok açıkça ifade etmek istiyoruz ki sendikamız KTAMS ve üyeleri kesinlikle ama kesinlikle yasal hakkımız olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkına dokundurtmayacak, dokunmaya kalkanlara da gereken dersi verecektir.

Sendikamız KTAMS, ücretli çalışanların zamlar karşısında alım gücünü korumak adına gerek 22/1975 sayılı Asgari Ücretler Yasası gerekse Sosyal Yardım, Engelli Maaşı alanlar ile Kamu Çalışanlarını ilgilendiren mevzuatlarda 1 Temmuz 2018 ile 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşen Hayat Pahalılığı oranının kriz süresince her ay sonu maaşlara yansıtılmasını öngören yasa önerilerini hazırlamış ve Meclise sunmak üzere bugün örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde üyeleri ile yoğun katılımlı bir greve çıkmıştır.

Hükümete ve Ana Muhalefete buradan sesleniyoruz. Derhal emekçilerin alım gücünü korumaya yönelik Yasa Önerilerimizi Meclis gündemine taşıyın ve önerilerimizi yasalaştırarak çalışanları bir nebze olsun rahatlatın.

k2-061.jpg

 

KTAMS yetkilileri bugün Meclis önündeki eylemin ardından, Başbakan Tufan Erhürman, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Meclis’te bir araya geldi.
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerde, sendika yetkilileri hükümete hazırladıkları yasa önerisini sundu.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hükümetle görüşmelerinin ardından basına açıklama yaptı.

Bengihan, sendikanın ülkede maaş alan dar ve sabit gelirlilere, sosyal yardım maaşı alanlara, asgari ücretlilere ve tüm kamu çalışanlarına hayat pahalılığı ve kriz karşısında alım gücünün korunabilmesi için hayat pahalılığı oranının her ay sonunda yansıtılabilecek şekilde bir öneri hazırladıklarını söyledi.
Yasa önerisinin bir yıllık süreyi kapsadığını kaydeden Bengihan, hükümet yetkililerinin önerileri kabul ederek, sendika yetkililerine teşekkür ettiklerini bildirdi.

ktams-huk.jpg

“SÜRECE DAHİL EDİLMEDE UZLAŞTIK”

Bengihan, bundan sonraki süreçte ülke ile ilgili ekonomik ve sosyal konularda iş birliği içerisinde olunacağı ve verilecek kararlarda sendikanın da sürece dahil edileceği konularında hükümet yetkilileri ile uzlaştıklarını söyledi.
Ana muhalefet partisini temsilen hiçbir vekilin sendikanın yasa önerisini almaya gelmediğini kaydeden Bengihan, bu durumu eleştirdi.

Bu haber toplam 2296 defa okunmuştur
Etiketler : , ,