1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'Kriz'e mizahi bir bakış!
'Kriz'e mizahi bir bakış!

'Kriz'e mizahi bir bakış!

Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan kriz "masadan kim kaçtı" sorusuna kilitlendi, Kıbrıs trajedisinin sebeplerinden bir olan 'Enosis plesibiti' yeterince anlaşılmadı, mizah öne çıktı

A+A-

 

Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan kriz ve tarafların açıklamaları, toplumlara bir yandan 'gerilim' yaşatırken, mizahın da konusu oldu.
İki lider Anastasiadis ve Akıncı'nın "masayı ben terk etmedim, o terk etti" yönündeki sözleri, her iki liderin birbirini işaret ederek, haklılığının ispatı için ortaya koyduğu 'algı iletişimi' çabaları mizahçıların da gözünden kaçmadı.
Sosyal medyaya pek çok farklı espri yansırken, Kıbrıslı toplumlar, bu gerilimin içinden de tebessüm çıkartmayı başardı. 

Bir yandan, Kıbrıs'ın geleceği için bu kritik süreçte, çok daha sorumlu ve soğukkanlı, çok daha güçlü ve kararlı liderlik vurgusu yapılırken, özellikle güneyde 'Enosis plesibitinin okul programlarına girmesi' ile körüklenen tartışmalar, moral bozukluğunu da beraberinde getirdi. İşte bu durumda imdada mizah yetişti.

Kıbrıs'ın güneyinde yayınlanan, gazetemiz YENİDÜZEN'in de işbirliği yaptığı Politis gazetesi, bugün, bir karikatürle okurlarının önüne çıktı ve gelişmeleri mizahi bir bakışla ele aldı. 'Atan' imzalı karikatürde, liderler arasındaki 'söz düellosu' mizahi bir yaklaşımla ve birbirlerine 'mızıkçılık' yapan 'bebekler' teması üzerinden irdelendi.
 

politis_cizgi-001.jpg

Bu haber toplam 5884 defa okunmuştur