1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kriz masası kuruldu
Kriz masası kuruldu

Kriz masası kuruldu

Kalecik’teki petrol sızıntısına karşı önlemler alınıyor

A+A-

Kalecik’te dün gece AKSA elektrik santrali için boşaltım sırasında denize sızan fuel-oil’i kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Denizde meydana gelen çevre felaketine karşı kriz masası kurulurken AKSA yetkilileri Türkiye’deki bir firmadan yardım istedi.

Bölgedeki işletmelerin ve ilgili devlet dairelerinin ekipmanlarıyla yayılmayı önlemek amacıyla AKSA bölgesiyle Bafra oteller bölgesinde denize bariyerler konuldu.

Türkiye’deki bir özel firmadan da yardım istendi. Firmanın ekibi, bugün öğle saatlerinde KKTC’de olacak. Ekipmanlar ise bugün akşam Mersin’den kalkacak gemiyle yarın sabah KKTC’ye ulaşacak.

İlgili devlet dairelerinin temsilcileri ve AKSA yetkilileri tarafından kriz masası oluşturuldu. Kriz masası, çözüm bulmak amacıyla sürekli toplantı halinde.

3 KİLOMETRE... 50 TON...

AKSA Santral Müdürü Murat Çaptuğ, kirliliğin Kalecik bölgesinden Çayırova’daki fenere kadar olan yaklaşık 3 kilometrede etkili olduğunu söyleyerek, bölgenin kayalık zemin olduğunu ve kirliliği bu bölgede hapsetmeye çalıştıklarını söyledi.

Denize akan sızıntının miktarıyla ilgili net bir şey söylemenin şu anda mümkün olmadığını ancak gemi ölçüm raporlarından sonra ortaya çıkacağını kaydeden Çaptuğ, maksimum 50-100 ton civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Sızıntının dün gece itibarıyla bitirildiğini söyleyen Çaptuğ, olayla ilgili bir ihmalin söz konusu olmadığını, hatta yeni bakım çalışmaları yapılmakta olduğunu ve kullanılan hortumların da birkaç ay önce değiştirildiğini belirtti. “Her türlü tedbire rağmen böyle teknik sorunlar yaşanıyor” dedi.

Çaptuğ, sızıntının, deniz yüzeyinden bir hafta içerisinde temizleneceğini ve denize kalıcı etki yapmayacağını da sözlerine ekledi. (tak)

 

KALECİK'TE YAŞANAN ÇEVRE FELAKETİNİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2838 defa okunmuştur