1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kriz içinde kriz
Kriz içinde kriz

Kriz içinde kriz

Yenidüzen'in gündeme taşıdığı 'ÖZEL JET SKANDALI' sonrasında HÜKÜMET krizi büyüdü, kabinede değişikliğe gidildi, Başbakan'ın tercihleri yeni bir krize neden oldu.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Halkın Partisi (HP) Koalisyonu "skandal"la birlikte çatladı.

Yenidüzen'in gündeme taşıdığı 'ÖZEL JET SKANDALI' sonrasında HÜKÜMET krizi büyüdü, kabinede değişikliğe gidildi, Başbakan'ın tercihleri yeni bir krize neden oldu. Bakanlar Kurulu kararı olmadan,  karantina protokollerinin dışına çıkarak ve gümrük kontrolünden geçmeden ülkeye gelen 12 kişilik kafile ilk aşamada Turizm Bakanı'nın sonu oldu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Halkın Partisi (HP) Koalisyonu'nda kabine değişikliği için Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yeni bir kabine sundu.

Sabah saatlerinde 'resmen' açıklanmayan bu yeni kabinede, iddialara göre Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu görevden alınacaktı. 

Bu iki bakanın yerine Turizm Bakanı olarak UBP Girne Milletvekili Kutlu Evren, Çalışma Bakanı olarak da 'dokunulmazlığı' kaldırılan ve hakkında soruşturma yürütülen, milletvekili Aytaç Çaluda önerildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başsavcı ile de görüşte Aytaç Çaluda ismini VETO etti. Daha sonra öğleden sonra yeni bir liste ile Saray'a giden Tatar sadece Ünal Üstel'i görevden aldı. Cumhurbaşkanı Akıncı da bu görevden alma ile yeni atamayı onayladı. 

Gün boyunca neler yaşandı?

SAAT 12:43 | Tatar, 2 bakanı değişti, yeni kabineyi sundu

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar saat 12.30'da görüştü.  Görüşmeyi Başbakan Ersin Tatar talep etti. Cumhurbaşkanı Akıncı ile  Tatar'ın görüşmesi 15 dakika sürdü. Görüşme sonrasında  basına açıklama yapılmadı. Tatar'a Cumhurbaşkanlığı'ndaki toplantıda Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu eşlik etti.

SAAT 13:00 | Başsavcı, Cumhurbaşkanlığı'nda

Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılmasının ardından saat 13.00 sıralarında Başsavcı Altıncık Cumhurbaşkanlığı’na gelerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 

SAAT 13:08 | Akıncı, Çaluda ismini veto etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın kendisine sunulan kabinede yer alan Aytaç Çaluda ismini VETO ettiği iddia edildi. Bu iddiayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın veto kararını Başbakan Ersin Tatar'a bildirdiği konuşuluyor.

SAAT 14:30 | TC Lefkoşa Büyükelçisi, Başbakanlık'ta

YENİDÜZEN, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri'ni Başbakanlık'ta olduğunu görüntüledi. Büyükelçi, Başbakanlığa giderek bir süre Başbakan Ersin Tatar'la görüştü.
 

SAAT 15:45 | Akıncı ile Tatar görüştü


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar’ı saat 15.45’te kabul etti.


15:55-16:00 | Parti Başkanları Saray'da


Meclis'te temsil edilen siyasi parti başkanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, HP Genel Başkanı Yenal Senin ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ilk gelenler arasında... Saat 16.00 itibariyle CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da Cumhurbaşkanlığa geldi. 

17:05 I Toplantı bitti, ilk açıklama Tatar'dan

Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Kabinede değişikliğe gittiğini belirten Tatar, "Ünal Üstel’in yerine Kutlu Evren’i atadım, Cumhurbaşkanı da bunu onayladı" dedi. 

 

17:15 I Parti başkanları açıklamalarda bulundu

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman siyasi skandalla ilgili konuştu, "Bu bir hükümet meselesidir, sadece tek bir bakanın görevden alınması yeterli değildir. Yapılması gereken, hükümetin yapılan tüm yanlışlarla ilgili tek tek izahat vermesidir. Bu konuda ısrarcı olacağız" dedi. 

 

 

Bu haber toplam 6378 defa okunmuştur
İlgili Haberler