1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Konu neden kapatıldı?
Konu neden kapatıldı?

Konu neden kapatıldı?

Şu anda yargı süreci devam eden mesele, polise yansısa da, POLİS AMİRİNİN DİREKTİFİ ile İLERİ İŞLEM YAPILMADI, dosyanın kapatıldığı polis tutanaklarına geçti.

A+A-

UBP Lefke Milletvekili adayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda’nın üst düzey yönetici olduğu dönemde eşine kiralanan araziyi, siyasi sebeplerden dolayı arkadaşı Hakan İkizoğlu adına yaptığı ve yaşanan anlaşmazlığın poliste 'kapatıldığı' ortaya çıktı.

Söz konusu araziye hem Hakan İkizoğlu hem de Aytaç Çaluda’nın temel dökmesiyle yaşanan anlaşmazlık olayı polise taşıdı.

Şu anda yargı süreci devam eden mesele, polise yansısa da, POLİS AMİRİNİN DİREKTİFİ ile İLERİ İŞLEM YAPILMADI, dosyanın kapatıldığı polis tutanaklarına geçti.

 

ÇALUDA: POLİS SORUŞTURMASI YAPILMADI, BAKAN DEVREYE GİRDİ!... YENİDÜZEN’e konuşan UBP Milletvekili adayı Aytaç Çaluda ise söz konusu tarihte olayın polise yansıdığını ancak polis soruşturmasının yapılmadığını, dönemin İçişleri Bakanı’nın devreye girdiğini söyledi.

 

Ayşe GÜLER

UBP Lefke Milletvekili adayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda’nın üst düzey yönetici olduğu dönemde eşine kiralanan araziyi, SİYASİ SEBEPLERDEN dolayı arkadaşı Hakan İkizoğlu adına yaptığı ortaya çıktı.

Söz konusu araziye hem Hakan İkizoğlu hem de Aytaç Çaluda’nın temel dökmesiyle yaşanan anlaşmazlık, olayı polise taşıdı.

Şu anda yargı süreci devam eden mesele polise yansısa da, POLİS AMİRİNİN DİREKTİFİ ile İLERİ İŞLEM YAPILMADI, dosyanın kapatıldığı polis tutanaklarına geçti.

Tutulan POLİS TUTANAĞINDA, meselenin Adli Şube Amiri (v)’nin direktifi ile DAHA İLERİ İŞLEME GÖTÜRÜLMEYİP, karakolda daha ileri götürülmeyen meseleler dosyası mavi 24 tahtında dosyalandığı ifade edildi.

‘Paragraf kapatılır’ ifadelerinin tutanakta yer alması da dikkat çekti.

Öte yandan iddiaların odak noktası, UBP Milletvekili adayı Aytaç Çaluda ise söz konusu tarihte olayın polise yansıdığını ancak polis soruşturmasının yapılmadığını, dönemin İçişleri Bakanı’nın devreye girdiğini söyledi.

 


 

POLİS TUTANAĞI… Aytaç Çaluda’nın ifadeleri...

Eşime kiralanan araziyi SİYASİ SEBEPLERDEN dolayı başkasının adına yaptık

Çaluda’nın karıştığı olay, Alayköy Polis Karakolu’nun bilgisine 18 Mart 2015’te geldi.

Aytaç Çaluda polise verdiği bilgide, Sanayi Dairesi tarafından Alayköy Organize sanayi bölgesinde  Doğancı’da sakin Hakan İkizoğlu’na verilen araziyi 8 Nisan 2013’te Sanayi Dairesi’nin eşi Naciye Çaluda’ya kiraladığını söyledi.

Çaluda, SİYASİ SEBEPLERDEN dolayı konu araziyi Hakan İkizoğlu adına geçirmek zorunda kaldığını polise beyan etti.

Polise verdiği ifade de Çaluda, söz konusu arazinin kendisinin olduğunu bildiği için harç bedellerini yatırdığını ancak Hakan İkizoğlu’nun inşaat alanına giderek, konu yerden hak talep ettiğini dile getirdi.

Sözleşme tek taraflı fesh… Arazi kimseye verilmedi, ‘devlet arazisi’…

Yaşananların ardından polisin, her iki isimle birlikte bölgeyi ziyaret ettiği tutanağa yansıdı.

Yapılan incelemede arazinin başlangıç temellerinin dökülü vaziyette olduğu görüldüğü ifade edildi.

Her iki ismin, inşaat başlangıç temelini ayrı ayrı kendilerinin döktüğünü beyan ettikleri belirtildi.

Yapılan tahkikatta, konu inşaatın Hakan İkizoğlu adına Alayköy Belediyesi’nden, Lefkoşa Kaymakamlığı’ndan inşaat izinli olduğu görüldüğü tutanakta yer aldı.

Tutanağa göre; Sanayi Dairesi’nde görevli Orçun Kamalı ile yapılan görüşmede, Hakan İkizoğlu’na ön kira sözleşmeli verilen arazinin Sanayi Dairesi Müdürlüğü tarafından tek taraflı fesh edildiği ve kimseye verilmeyip DEVLETE AİT OLDUĞUNUN öğrenildiği kaydedildi.

Bu safhada her iki kişinin konu yerin KKTC toprağı olduğu, haklarını Sanayi Dairesi yetkilileri ile görüşerek veya hukuk yolu ile aramaları ve konu çözülene kadar da araziye müdahale etmemeleri söylendiği da tutanakta yer aldı.


 

İddiaların odak noktası Aytaç Çaluda:
Polis soruşturması olmadı, bakanlık devreye girdi

İddiaların odak noktası, UBP Milletvekili adayı Aytaç Çaluda ise söz konusu tarihte olayın polise yansıdığını ancak polis soruşturmasının yapılmadığını, dönemin İçişleri Bakanı’nın devreye girdiğini söyledi.

Konunun 2015 yılından beridir yargıda olduğunu da belirten Çaluda, “Söz konusu tarihte polislenmiştik, ‘polislik bir olay yok’ dendi. Arazi iptal edilince konu çözülmüştü, alacak verecek davasına dönmüştü” şeklinde konuştu.

Çaluda şöyle konuştu: 2015 yılında, arkadaştan aldığım bir yerdi. Olay şu anda da mahkemededir… Aynı malı hem bana, hem de başkasına satmaya çalıştı.

Araziyi eşimin adına satın aldık, inşaata başladık. Bina bittikten sonra devir yapılır. Bu arada döndü, başka bir şahsa villa karşılığında araziyi satmaya çalıştı. Böyle bir durum oldu. Konu yargıdadır.

Arazi ile ilgili ara emri müracaatlarını yaptık. Kimse içerisine hiçbir şey yapamadı. Yargı süreci devam ediyor.

Konu polise de yansımıştı. Çeşitli şeyler oldu. Polis soruşturması diye bir şey olmadı, bakanlığa şikayet edilmişti. Bakanlık devreye girdi, araziyi iptal etti.

Arazi söz konusu kişinin adınaydı, devletin malını 3. şahsa satmaya çalışınca bakanlık müdahale etti ve iptal edildi. Söz konusu tarihte polislenmiştik, ‘polislik bir olay yok’ dendi. Arazi iptal edilince konu çözülmüştü, alacak verecek davasına dönmüştü.

Direk arsayı söz konusu kişi kendi adına satın almıştı. Sonrasında bana geldi, ‘Aytaç abi ben yapamayacağım’ dedi. Benim de soğuk hava deposu yapmak için projem vardı. Narenciye işi ile uğraşan bir kişiyim. 100 dönüme yakın narenciyem var…

Parti içindeki sürtüşmeden dolayı o adamı kullandılar.  Aksi durum yok, herkesin başına gelebilecek bir şeydir. Oraya 100 bin TL’lik yatırım yapmıştım. Yakın birisiydi, çoğu alıyordu o devirde…Alıp, gidip başkalarına satıyordu.

 

 

 

 

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur
Etiketler : , ,