1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Kontrolsüz hiçbir işlem yapılmıyor”
“Kontrolsüz hiçbir işlem yapılmıyor”

“Kontrolsüz hiçbir işlem yapılmıyor”

İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Müdürü Emre Hacı YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Dila ŞİMŞEK

İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Müdürü Emre Hacı, dairede yapılan her bir işlemin titizlikle kontrol edilip denetlenerek ilerlediğini, özellikle de vatandaşlık hakkı verilirken kriterlerin birebir uyumunun istendiğini kaydetti. Hacı, “25/1993 Sayılı Yurttaşlık Yasası’na uygun olarak evlilik yoluyla, Bakanlık Onayı ve Bakanlar Kurulu Kararı ile yurttaşlık işlemleri yapıyoruz” şeklinde konuştu. İnsanların vatandaşlık hakkı verilmesi konusunda Muhaceret Dairesine önyargılı baktığını ve ‘herkese dağıttığını’ veya ‘hakkı olana yurttaşlık vermediği’ konusuna değinen Hacı, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. Hacı konuşmasına “Yasalarda uygun görülen tüm maddelere şartları uyan kişilere yurttaşlığı veriyor, ancak bir maddede uyumsuzluk çıksa bile bunu gidererek tekrar başvurmalarını söylüyoruz” diye devam etti.
Emre Hacı, Mart ayının başında getirilen online sistem sayesinde insanların artık daireye bu şekilde başvurabileceğini ve web sitesi üzerinden vatandaşlık, izin gibi işlemlerin dahi yapılabileceğini kaydetti. Hacı, “Online sistem sadece dairedeki yoğunluğu azaltmak ile kalmıyor, insanların da kolayca, buraya kadar gelmesine gerek kalmadan, süreci takip edebileceği bir sistem üzerinden işlem yapmasına olanak sağlıyor. Sitedeki her işlem ise İçişleri Bakanlığı’nca denetleniyor” şeklinde konuştu.

“Kamuoyundaki algı çok yanlış”

Hacı, dairede gerek vatandaşlık, gerek ise çalışma izni, oturma izni, öğrenci izninin yasalara uygunluğunun devamlı kontrol edildiğini ve her kişiye işlem yapılırken bu maddelere uyulduğunu söyledi. Hacı “Kamuoyu işimizi hep doğru yapmadığımız gibi bir algı içinde ancak bu çok yanlış. Takım arkadaşlarımla birlikte özenle çalışıyoruz” dedi.

“Hükümet değiştiğinde yapılan ilk işlem verilen vatandaşlıkların incelenmesi oluyor”

Hacı, yapılan seçimlerle hükümet değiştiğinde, başa kim geldiği fark etmeksizin öncelikle geçen dönemde verilen yurttaşlıkların incelendiğini vurguladı. Önceki hükümetin de yine hassasiyetle işlemlerini yerine getirdiğini ifade eden Hacı, “Ancak şu anki Bakanlar Kurulu’nun çok büyük bir özenle çalıştığını, dosyaları detayla incelediğini ve çok iyi çalıştığını söyleyebilirim” diye konuştu.

“Hâlâ incelenmekte olan yurttaşlıklar mevcut”

Önceki hükümet zamanında verilen bazı yurttaşlıkların hâlâ incelenmekte olduğunu kaydeden Hacı, bazı dosyalarda ara emri kararı alındığını açıkladı. Bakanlar Kurulu’nun, incelemekte olduğu dosyaların maddelere uymadığını tespit ettiğini de ekledi.

“Online sistem ile yeni bir devir geldi”

Muhaceret Dairesi Müdürü Emre Hacı, yerli yabancı herkesin artık online sistem ile daireye başvurabileceğini ve web sitesi üzerinden vatandaşlık, izin gibi işlemlerin dahi yapılabileceğini kaydetti. Hacı, “Online sistem sadece dairedeki yoğunluğu azaltmak ile kalmıyor, insanların da kolayca, buraya kadar gelmesine gerek kalmadan, süreci takip edebileceği bir sistem üzerinden işlem yapmasına olanak sağlıyor. Sitedeki her işlem ise İçişleri Bakanlığı’nca denetleniyor” şeklinde konuştu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190326105502.jpg

Bu haber toplam 4794 defa okunmuştur
Etiketler :