1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Komite' Karnesi
Komite Karnesi

'Komite' Karnesi

Cumhuriyet Meclisi‘nde yasa tasarıları ve yasa önerilerinin görüşülmesi için oluşturulan dört komiteden en fazla toplantı yapan Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi oldu.

A+A-

Didem MENTEŞ
Cumhuriyet Meclisi‘nde yasa tasarıları ve yasa önerilerinin görüşülmesi için oluşturulan dört komiteden en fazla toplantı yapan Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi oldu. Komite toplantılarına en az katılım gösteren UBP’liler olurken, tek olarak toplantılara en az katılımı gösteren isim ise DP-UG Milletvekili Hüseyin Alanlı oldu.
CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman’ın başkanlığını yürüttüğü Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Ekim ayından bugüne kadar 18 kez toplantı gerçekleştirdi. İdari ve Sosyal İşler Komitesi ise 17 kez toplantı yaparak ikinci sırada yer alırken, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür’ün başkanlığını yaptığı Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi ise 14 kez bir araya geldi. Dilekçe Komitesi ise 2 kez toplanarak 6 dilekçeyi onayladı. 

En az katılan vekil Alanlı, parti ise UBP oldu
Dört komitenin başkanlığını yürüten milletvekilleri tüm toplantılara eksisiz katılırken, komite toplantılarına en az katılan ise DP-UG Milletvekili Hüseyin Alanlı oldu. Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi üyesi Hüseyin Avkıran Alanlı 18 toplantının sadece 5’ine katılarak rekor kırdı. Alanlı Dilekçe Komitesi’nin de sadece 1 toplantısına katıldı. Komite toplantılarında en fazla görülen isimler CTP-BG Milletvekillerinden oluşurken, toplamda en az katılım gösteren vekiller ise UBP’de yer aldı.

 

Haberin detayları bugün YENİDÜZEN Gazetesinde

Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur
Etiketler : ,