1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kızılyürek: “Biz şimdi ileride olmak isteğimiz şeyiz, burada Kıbrıs bir bütündür...”
Kızılyürek: “Biz şimdi ileride olmak isteğimiz şeyiz, burada Kıbrıs bir bütündür...”

Kızılyürek: “Biz şimdi ileride olmak isteğimiz şeyiz, burada Kıbrıs bir bütündür...”

Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek destekçileri ile Zeytinlik köy meydanında buluştu.

A+A-

Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek destekçileri ile Zeytinlik köy meydanında buluştu. AKEL’den yetkililerin de katıldığı yemekli etkinlikte eğlenceli anların yanı sıra duygusal anlar da yaşandı. Tarihte bir ilki gerçekleştiren Kıbrıslıların adanın yeniden birleşmesi için daha çok çalışması ve 26 Mayıs’ta birlikte oy kullanarak Avrupa’da yaşanan gelişmelere birlikte müdahale etmesi gerektiği üzerinde duruldu. Kızılyürek’in destekçileri burada yapılan sohbetlerde bu adaylığın Avrupa’da çok ses getirdiğini, dünya basının Kıbrıs’a olan ilgisinin arttığını ve bir Kıbrıslı Türk’ün Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıslı Rumlarla birlikte mücadele etmesinin Avrupa’da ırkçılığın arttığı bir dönemde nefes alınacak bir gelişme olduğu yorumları yapıldı. Etkinlikte Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek ve Avrupa Parlamentosu AKEL milletvekili Takis Hadjigeorgiou kısa birer konuşma yaptı.

 

Kızılyürek: “59 yaşımdayım ama ‘uslanmadım’

Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek şunları söyledi:

“Bir tarihçi olarak kolay kolay bir şeye ‘tarihsel bir olaydır’ demem ama bu  yaşadığımız  gerçekten tarihsel bir olaydır. AKEL’in yaptığı açıklamalar, bir Kıbrıslı Türkün aday gösterilmesi ve Kıbrıslı barışseverlerin birlikte ortak amaç için mücadele etmesi gerçekten tarihsel bir olaydır. Yunancada çok sevdiğim bir rock şarkısı var. Ve o şarkıda şöyle şeyler söyleniyor: Beklediğimiz şeyi olalım! Olmak istediğimiz şeyi şimdi olalım! Biz şimdi ileride olmak istediğimiz şeyiz! Burada Kıbrıs bir bütündür. Luricina gettosunda göçmen bir çocuk olarak yaşarken rock merakımdan dolayı bir tokat yemiştim. Bu şarkı Cem Karaca’nın ‘Oy bana bana’ şarkısıydı ve sözleri de şöyleydi:  Doğu, batı, gavur, Müslim bir  bana! Bu şarkıyı bağırarak söylediğimde ve Paşa’dan tokat yediğimde 13 yaşımdaydım.  Uslanmadım! 59 yaşımdayım! Aynı şarkıyı söylüyorum!”

zeytinlik-(7).jpg

Hadjigeorgiou: “Ortak mücadelemizden harika sonuçlar alabiliriz”

Avrupa Parlamentosu AKEL milletvekili Takis Hadjigeorgiou ise şöyle konuştu:

“Arkadaşım Niyazi’nin daha öncesinde bizim hiçbirimizin sahip olmadığı bir birikim ve tecrübeye sahip olduğunu biliyoruz. Belki de Apastolos Andreas’dan Akama’ya kadar yıllardır hatta 10 yıllardır seçim kampanyası yürüten bir aydındır Niyazi Kızılyürek... Ve samimi konuşmak gerekirse ben adeta onun bu birikimini, deneyimini biraz kıskanıyorum. Çünkü kendisi tüm bu çabaları ve emekleri ile bize şu mesajı veriyor: Ben bütün bir Kıbrıs istiyorum! Ve sanıyorum ki ilk defa ‘bütün Kıbrıs’ ifadesini kullanan kişi Niyazi Kızılyürek’tir.  Onun Avrupa parlamenteri olarak seçilmesi  çok ihtiyacımız olan bir şeydir. Mücadelemiz zor bir mücadeledir fakat hepimiz biliyoruz ki tarih sürprizlerle doludur ve biz bu ortak mücadeleyi birlikte verip harika sonuçlar alabiliriz. Dostum Niyazi’ye yolunda başarılar diliyorum.”  

zentinlik.jpg

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur