1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kırtasiyeden de vergi iddiası
Kırtasiyeden de vergi iddiası

Kırtasiyeden de vergi iddiası

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Maronit ve Kıbrıslı Rumlara , Kıbrıs’ın güneyinden gönderilen yardımlardan alınan vergi listesinin genişletildiği iddia edildi.

A+A-

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Maronit ve Kıbrıslı Rumlara , Kıbrıs’ın güneyinden gönderilen yardımlardan alınan vergi listesinin genişletildiği ve Karpaz'daki okullara gönderilen kırtasiyelerden de vergi alınacağı iddia edildi.

Kıbrıs Haber Ajansı’nın haberine göre;  Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanlığı Komiseri Fotis Fotiou, "ne yazık ki işgal rejimi, sadece, sağlık sorunu olan kişilere özel gıda maddelerine değil - bunu bize BM en resmi yolla iletti – Karpaz bölgesindeki okullar için gönderilen kırtasiye ürünleri, çiftçiler ve arıcıların ihtiyacı olan donanım ve ilaç türlerini de vergi listesini koyarak listeyi genişletiyor” dedi.

“BM tarafından bize iletildiği gibi, yukarıdaki ürünler vergi listesinde içerilecek”.

Kıbrıs Rum Hükümetinin bu konuya nasıl yaklaştığı sorusuna Fotiou, “iki parametre var. Siyasi ve diplomatik düzeyde yapılan çabalara son verilmedi. Bizim için, sadece bu insanlık dışı, kabul edilemez önlem geri çekilirse konu sonlanmış olacak. Mahsur kişilerin ve özellikle duyarlı grupların yanında bulunabilmemiz için, insani düzeyde yapılması gerekenler basına açıklanmadan yapılıyor” yanıtını verdi.

 

 

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur
Etiketler : , ,