1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kiprianu’dan Akıncı ve Anastasiadis’e eleştiri
Kiprianu’dan Akıncı ve Anastasiadis’e eleştiri

Kiprianu’dan Akıncı ve Anastasiadis’e eleştiri

Kiprianu, liderlerin görüşmesinde meydana gelen olaylardan ötürü üzüntü duyduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti

A+A-

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis’in, birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacaklarına, müzakerelerin yeniden başlaması için yöntem bulması gerektiğini söyledi.

Politis gazetesinin haberine göre Kiprianu, liderlerin görüşmesinde meydana gelen olaylardan ötürü üzüntü duyduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını belirtirken, adanın her iki yanında, yeniden birleşme hayali kuran binlerce kişinin de hayal kırıklığına uğradığını kaydetti.

Habere göre Kiprianu, Kıbrıs Rum Meclisi’nin aldığı, 1950 Enosis plebisitinin yıldönümünün okullarda kutlanması kararının yanlış bir karar olduğunu yinelerken, Kıbrıs Türk tarafının da bu duruma abartılı tepki gösterdiğini iddia etti.
Anastasiadis’in daha en başından, Meclis’in aldığı bu kararın yanlış bir karar olduğunu kabul etmesi gerektiğini ifade eden Kiprianu, Kıbrıslı Türklerin endişesinin yatıştırılması için yöntem bulunması gerektiğini; ancak bunun yapılmadığını belirtti.

Kiprianu, Anastasiadis’in, Kıbrıslı Türklerin endişelerini yatıştıracağı yerde, görüşmede bile krizi yatıştırmaya odaklanmak yerine, sorumluluk yükleme oyunu başlattığını söyledi.

DİSİ’nin, görüşmeden ayrılan tarafın Akıncı olduğu konusunda ikna etmeye çalıştığını belirten Kiprianu, Anastasiadis’in de aynı şeyi, açıklamasında söylediğini kaydetti.

Habere göre Kiprianu, eğer müzakereler şimdi koparsa, Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini ve sorumluluğun da büyük ihtimalle kendilerine atılacağını ifade etti.

Kiprianu ayrıca, kaygılarının önümüzdeki seçim olmadığını ve herkesin, gelecek kuşaklar için kaygılanması gerektiğini söyledi.
 

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur