1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs’tan dönüşlerde PCR şartının kaldırılması için girişim
Kıbrıs’tan dönüşlerde PCR şartının kaldırılması için girişim

Kıbrıs’tan dönüşlerde PCR şartının kaldırılması için girişim

Ataoğlu, Kıbrıs ziyaretleri sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’ne girişlerde aranan PCR şartının kaldırılmasına yönelik olarak, Türkiye Cumhuriyeti makamlarından talepte bulunduklarını ve olumlu yanıt beklediklerini belirtti.

A+A-

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs ziyaretleri sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’ne girişlerde aranan PCR şartının kaldırılmasına yönelik olarak, Türkiye Cumhuriyeti makamlarından talepte bulunduklarını ve olumlu yanıt beklediklerini belirtti.
Turizm ve Çevre Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs'tan Türkiye’ye dönüşlerde aranan PCR şartının kaldırılmasına yönelik taleplerinin Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından olumlu karşılandığını kaydetti.
Ataoğlu, “Güvenli Ada” konumundaki KKTC’nin, bu uygulama ile gerek Türkiye vatandaşları, gerekse diğer ülke vatandaşları tarafından tercih kriterleri açısından daha avantajlı konuma geleceği, bunun da ülke turizmine büyük katkısı olacağı inancını ifade etti. 
Bakan Ataoğlu, Kıbrıs'tan Türkiye Cumhuriyeti’ne dönüşlerde uygulanan PCR test zorunluluğun kaldırılmasının, özellikle pandemi sonrasında tatil için Türkiye’yi tercih edecek olanların tatillerinin bir kısmını Kıbrıs'ta geçirip, Türkiye’ye geri dönmelerini cazip hale getireceğinin de altını çizdi.
 

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur