1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıslı Rum bakanlar AstraZeneca aşısının ilk dozunu aldı
Kıbrıslı Rum bakanlar AstraZeneca aşısının ilk dozunu aldı

Kıbrıslı Rum bakanlar AstraZeneca aşısının ilk dozunu aldı

Kıbrıslı Rum bakanlara Covid-19’a karşı AstraZeneca aşısının ilk dozu vuruldu.

A+A-

Kıbrıslı Rum bakanlara Covid-19’a karşı AstraZeneca aşısının ilk dozu vuruldu.

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades de aşılanmaya giden bakanlara eşlik etti. 

Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides’in yurt dışında bulunmasından dolayı AstraZeneca aşısını pazartesi günü vurulacağı duyuruldu.

Bakanlar bugün  Engomi bölgesindeki Covid-19 aşısı merkezini ziyaret edip aşı oldular.

Anastasiades yaptığı açıklamada, salgına karşı aşı yapılmasının önemine işaret etti ve “önemli olan aşı olmak; hangi aşı olduğu önemli değil” dedi.

“Bakanlar Kurulunun oybirliğiyle AstraZeneca aşısını vurulma kararı üzerine bugün merkeze geldik” diyen  Anastasiades, “önemli olan aşı olmak; hangi aşı olduğu önemli değil ” mesajını vermenin önemine işaret etti.

Anastasiades, halkı aşılar hakkında yazılanlardan etkilenmemeleri çağrısında bulundu ve Birleşik Krallık’ta 38 milyon kişiden fazla insanın AstraZeneca aşısını vurulduğunu ve olumsuz etkilerinin gayet az olduğunu belirtti.
 
Paskalya döneminde COVID-19’a karşı tedbirlerin gevşetilip gevşetilmeyeceği ile ilgili bir soruya Anastasiades, epidemiyoloji ekibinin verileri değerlendirerek kararlar alınacağı yanıtını verdi.
 
AstraZeneca aşısı vuranların; Savunma, Maliye, Adalet, Enerji, Sağlık, Eğitim, Ulaştırma, Tarım Bakanları ile Turizm ve Denizcilik Müsteşarları, Hükümet Sözcüsü vekili, Bakanlar Kurulu Sekreteri ve Cumhurbaşkanı’nın Ofisi Müdürü oldukları duyuruldu.

 

 

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur