1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıslı liderler EYLÜL sonu New York'ta
Kıbrıslı liderler EYLÜL sonu New York'ta

Kıbrıslı liderler EYLÜL sonu New York'ta

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı'nın New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de bir araya geleceği öğrenildi.

A+A-

Kıbrıslı liderler Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmalarına katılmak için EYLÜL ayı sonunda NEW YORK'a uçuyor.
Kıbrsılı Türk lider Mustafa Akıncı'nın ziyarette BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de bir araya geleceği öğrenildi. Bu bilgi Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi tarafından da YENİDÜZEN'e doğrulandı.

Ancak, müzakerelere yönelik üçlü bir zirve olup olmayacağı yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis'in de New York'a giderek, Birleşmiş Milletler çalışmalarına katılacağı biliniyor.

"Federal Birleşik Kıbrıs" temelinde ve Guterres çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlayıp başlamayacağı ya da yeni bir yol haritası için NEW YORK'ta bir zirve ihtimali kulislerde konuşuluyor.

"Tüm aktörler New York'ta bir araya gelecek"​​​​​

New York ziyareti ile ilgili basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Akıncı şunları söyledi:
 “Önümüzdeki Eylül ayı, tüm ilgili aktörlerin New York’ta bir araya gelecekleri ay olacak. Eylül’ün son günlerde BM Genel Sekreteri ile görüşmeler söz konusu olacak. Bunların dışında Guterres’in görevlendirdiği Lute bizimle, Güney Kıbrıs’ta liderle ve Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüştü. Eylül ayının ilk yarısında Atina, Londra ve Brüksel’i ziyaret edeceğini biliyoruz. Eylül ayı ortalarında raporunu sunacak. Rapor ışığında atılabilecek adımları genel sekreterle birlikte değerlendirme fırsatımız olacak. Temennimiz; ortaya çıkacak durumun Kıbrıs’ta iyi gelişmelere zemin oluşturabilmesidir. Akıl yolunda, mantık yolunda buluşmayı temenni ediyorum. Çıkış yolu; istenirse, irade ortaya konulursa elbette vardır. Ortak akılda buluşma sadece ekonomide gerekli değildir Kıbrıs Sorunu’nun çözümü bağlamında da ilgili kesimlerin ortak akılda mantık yolunda buluşması da gerekli ve yararlı olur” dedi.

Bu haber toplam 3506 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler