1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs'ın tümü İstanbul'da
Kıbrıs'ın tümü İstanbul'da

Kıbrıs'ın tümü İstanbul'da

Hem KKTC hem de Kıbrıs Cumhuriyeti’nden parlamenterler aynı dönemde İstanbul’da yer aldı, APA 11’inci Genel Kurulu’na katıldı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın davetiyle katıldığı İstanbul’daki Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) 11. Genel Kurul toplantısı ile ilgili temaslarını tamamladı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, önceki akşam APA Genel Kurulu’nun kapanış seremonisine katılan Uluçay, APA’ya üye ülkelerin heyet başkanları ile çeşitli temaslar gerçekleştirdi.

Başkan Uluçay, temaslarının sonunda heyeti ile birlikte KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Ziyarette Uluçay’a eşi Rana Uluçay da eşlik etti.

Başkonsolos Fahri Yönlüer ve konsolosluk çalışanları tarafından karşılanan Uluçay, konsolosluğun İstanbul’daki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İstanbul Başkonsolosluğu’nu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uluçay, konsolosluğun Türkiye’deki konsolosluklar içerisinde her zaman çok önemli ve stratejik bir konumda olduğunu söyledi.

Ziyaretinde konsolosluk anı defterini de imzalayan Uluçay, görevli tüm personelle anı fotoğrafı çektirdi ve çalışanlara görevlerinde başarılar diledi.

APA 11.Genel Kurul Toplantısı için İstanbul’da bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve heyeti dün gece ülkeye döndü.

Uluçay’ın heyetinde HP Milletvekili Hasan Topal, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve CTP Milletvekili Salahi Şahiner de yer aldi.

Heyette ayrıca Meclis Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir, Basın Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Yasa Yeşilada bulundu.


Hem KKTC hem de Kıbrıs Cumhuriyeti’nden parlamenterler aynı dönemde İstanbul’da yer aldı, APA 11’inci Genel Kurulu’na katıldı


dd-041.jpg

Kıbrıs Cumhuriyeti Parlamenteri, İstanbul’da yer alan Asya Parlamenterler Asamblesi’ne katıldı.
Temsilciler Meclisi üyesi parlamenter ve Asya Parlamenterler Asamblesi başkan yardımcılarından Nikos Tornaritis, Asamble’nin toplantısında bir konuşma yaparak Avrupa ve Asya arasında ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini ve bu yönde Kıbrıs’ın da önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.
İstanbul’da yer alan Asya Parlamenterler Asamblesi toplantısı sırasında Asya’da ekonomik büyümeyi teşvik etmenin önemi tartışıldı.
 Temsilciler Meclisi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, parlamenterler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı  Binali Yıldırım tarafından Asya Parlamenterler Asamblesi’ne katılan yetkililerin onuruna verdiği resmi  akşam yemeğine de katıldı.

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur
Etiketler :