1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs’ın bütün cazcıları buluştu
Kıbrıs’ın bütün cazcıları buluştu

Kıbrıs’ın bütün cazcıları buluştu

9. Kıbrıs Caz ve Dünya Müziği Showcase, 9-10 Aralıkta Rialto Tiyatrosu’nda gerçekleşti...

A+A-

Murat OBENLER

Bu yıl 9 ve 10 Aralıkta yine Limasol’da düzenlenen 9. Kıbrıs Caz ve Dünya Müziği Showcase, Kıbrıs'tan 40’tan fazla müzisyeni  sanatseverlerle buluşturdu.

Toplam 7 müzik topluluğu/grubunun Rialto sahnesinde müzikseverlerle buluştuğu platform projesinde atölye ve jam sessions gibi yan etkinliklerle de gerek müzisyenler doğaçlama yeteneklerini sergiledi gerekse yeni yöntemleri öğrendiler.

Festivalde konserlerin yanısıra  yurt dışından gelen konuklarla buluşmalar, yan etkinlikler, “Dimitris Vassilakis (Jazz Democracy NPO Başkanı, RIJF kurucusu ve Sanat Yönetmeni) ile Cazda Doğaçlama” üzerine bir workshop ve doğaçlama seansları da yer aldı. Kültür Bakan Yardımcılığı Kültür Hizmetleri ve Rialto Tiyatrosu tarafından organize edilen Platform, Kıbrıs'ta Caz ve Dünya Müziği’nin en önemli sanatçılarını öne çıkarmayı ve tanıtmayı amaçlıyor.

Cahit Kutrafalı Quartet  ft. Ezgi Akgürgen projesiyle Rialto sahnesindeydiler

Cahit Kutrafalı Quartet ft. Ezgi Akgürgen adlı projesiyle vurmalıda Stelios Xydas, gitarda Ermis Michail, piyanoda Andreas Panteli ve vokal olarak da Ezgi Akgürgen sahne aldı.

Müzikseverler jazz müziğe doydu

Rialto Tiyatrosu’nda 9 Aralık Cuma, saat 19:30’da başlayan ilk gün programında Aris Guitar Trio, Quintedo,Funkystraat ve Cahit Kutrafalı ft. Ezgi Akgürgen sahneye çıkarken 10 Aralık Cumartesi
ise Vassilis Philippou – Colourful Emptiness,Ioanna Troullidou Quartet ve Gaba Project ft. Nicolas Tryphonos sahnede yer aldı. Yan Etkinlikler çerçevesinde de  saat 22:00’de Voice’de  9 Aralık Cuma,Andria Antoniou & Friends ve 10 Aralık Cumartesi ise Dimitris Terpizis Quartet sahne aldı.

foto-3-min-001.jpg

foto-4-044.jpg

foto-5-min-001.jpg

foto-7-min.jpg

Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur
Etiketler : , ,