1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kayıp Rifat Salih 53 yıl sonra toprağa verildi
Kayıp Rifat Salih 53 yıl sonra toprağa verildi

Kayıp Rifat Salih 53 yıl sonra toprağa verildi

Kayıp Rifat Salih, bugün düzenlenen askeri törenle Lefke’de defnedildi.

A+A-

Kayıp Rifat Salih, bugün düzenlenen askeri törenle Lefke’de defnedildi. 1964 yılında kaybolan ve daha sonra Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bulunarak DNA’sı tespit edilen Şehit Rifat Salih, Lefke’de kılanan cenaze namazının ardından, askeri törenle Kemal Özalper Şehitliği’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, bölge okullarından öğrenciler, ailesi ve bölge halkı katıldı. Şehit Rifat Salih’in cenaze namazı Şeyh Nazım Kıbrısi Camii’nde kılındı.

Daha sonra defin işlemi için cenaze, askerler tarafından Kemal Özalper Şehitliği’ne taşındı.

Burada bir konuşma yapan “Kayıp” Rifat Salih’in oğlu Salih Hacısalih, babasının bulunmasına katkı koyan araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’a ve kimlik tespit çalışmalarından dolayı da Kayıp Şahıslar Komitesi’nden Ziliha Uluboy’a plaket verildi.

Törende ayrıca “Kayıp” Rifat Salih’in oğlu Salih Hacısalih tarafından Kayıp Şahıslar Komitesi’nden Ziliha Uluboy’a ve gazeteci yazar Sevgül Uludağ’ teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
Etiketler : ,