1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Karpaz açıklarına 19 kilometre mesafede ana kütleden kopmuş bir kirlilik var”
“Karpaz açıklarına 19 kilometre mesafede ana kütleden kopmuş bir kirlilik var”

“Karpaz açıklarına 19 kilometre mesafede ana kütleden kopmuş bir kirlilik var”

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Karpaz açıklarına 19 kilometre mesafede ana kütleden kopmuş bir kirliliğin olduğunu belirtti.

A+A-

Başbakan Saner Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü.

Görüşmede Başbakan Saner Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kıyılarına doğru ilerleyen Suriye kaynaklı petrol sızıntısına ilişkin gelişmeler hakkında Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay’a bilgi verdi, görüş alışverişinde bulunuldu.

Konuya ilişkin TC Cumhurbaşkanı Yardımcılığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın KKTC makamları ve ilgili bakanlıklarla koordinasyon halinde süreci takip ettiği kaydedildi. Oktay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca oluşturulan ve bu sabah adaya ulaşan ekiplerle görüştüğü belirtilen açıklamada, Karpaz açıklarına 19 kilometre mesafede ana kütleden kopmuş bir kirliliğin olduğu belirtildi.

Açıklamada, kirliliğin temizlenmesine yönelik müdahale çalışmalarının halihazırda 1 gemi 4 römorkör olmak üzere, toplam 5 deniz aracıyla sürdürüldüğü; ayrıca büyük acil müdahale gemileri Nene Hatun ve Seyit Onbaşı'nın da İstanbul'dan bölgeye hareket ettiği bildirildi.

Açıklamada, denizdeki kirliliğinin İHA'larla da havadan takip edildiği aktarıldı.

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
Etiketler : ,