1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karantina bilekliği ile Girne Belediyesi’nde Güngördü:”Kameralardan tespit edildi, polise bilgi, verildi”
Karantina bilekliği ile Girne Belediyesi’nde  Güngördü:”Kameralardan tespit edildi, polise bilgi, verildi”

Karantina bilekliği ile Girne Belediyesi’nde Güngördü:”Kameralardan tespit edildi, polise bilgi, verildi”

Karantina bilekliği ile restoranda, markette görüntülenen kişilerin ardından, bir kişi de bugün Girne Belediyesi’nde objektiflere takıldı.

A+A-

Karantina bilekliği ile Girne Belediye binasında görüntülenen 1 kişi belediye veznesinde işlem yaptı ve binadan ayrıldı. Karantina bilekliği ile restoranda, markette görüntülenen kişilerin ardından, bir kişi de bugün Girne Belediyesi’nde objektiflere takıldı.

Girne Belediyesi Başkanı Güngördü  kapıda zabıta ile birlikte birçok tedbirin bulunmasına karşın binaya giriş yapan kişinin fatura ödemesi yaptığı adresle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ilgili kişinin kamera görüntülerinden tespit edildiğini, hemen polise bilgi verilerek gerekli işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Güngördü, ilgili kişinin binaya girer girmez görevli zabıtalar tarafından fark edildiğini ve Sağlık Bakanlığına hemen bilgi verilerek ilgilenileceği yanıtını aldığını kaydetti. 

İlgili kişinin emlak vergisi ödemeye geldiğini de belirten Güngördü, faturadan adresinin tespit edilerek Girne Polis Müdürlüğüne gerekli şikayetin yapıldığını söyledi.  

 

“Karantinasını tamamladı, bilekliğini teslim etmedi”

Girne’deki gelişmeyle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü herhangi bir açıklama yapmazken, Kuzey Kıbrıs Turkcell, ilgili kişinin 1 gün önce karantinasının tamamlanmış olduğunu, ancak bilekliğini çıkartmadan fatura ödemeye gittiğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den Yenidüzen’e şu açıklama yapıldı:

“Karantina takip sistemi kapsamında takılan elektronik bileklik ile bugün Girne Belediyesi’nde bir şahıs elinde bileklikle görülmüş ve belediye yetkilileri tarafından polise ihbar edilmiştir.

Kimlik tesbitinden sonra ilgili kişinin 1 gün önce karantinasının tamamlanmış olduğu, ancak bilekliğini çıkartmadan fatura ödemeye gittiği ortaya çıkmıştır.

Karantina kapsamında bileklik takılan bireyler süreçlerini tamamladıktan sonra takipleri sona ermekte ve en kısa sürede bilekliklerini çıkarmaları veya iade etmeleri beklenmektedir. Yaşanan bu olay ile bilekliğin toplumsal farkındalığa da vesile olduğu görülmüştür. Duyarlılık gösteren halkımıza teşekkür ederiz.”

Bu haber toplam 5461 defa okunmuştur