1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kanser vakalarını bakana ilettiler
Kanser vakalarını bakana ilettiler

Kanser vakalarını bakana ilettiler

Olumlu bir ziyaret gerçekleştirildiğini belirten dernek yetkilileri, gaminilerin kapatılması ve baz istasyonlarının köy dışına çıkarılmasıyla ilgili faaliyete başlanacağı sözünü aldı.

A+A-

 

 Kanserle mücadele veren Yayla köyü sakinleri, çözüm arayışı çerçevesinde Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu ziyaret etti. Olumlu bir ziyaret gerçekleştirildiğini belirten dernek yetkilileri, gaminilerin kapatılması ve baz istasyonlarının köy dışına çıkarılmasıyla ilgili faaliyete başlanacağı sözünü aldı.

 

Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, köyde yaşanan sıkıntılar hakkında bakana bilgi aktaran dernek, sıkıntıları yansıtan, çözüm arayışında olan ve 600 kişinin imzasını taşıyan yazılı belge ile belediye başkanı ve bölgeli Milletvekillerinin destek yazısını da bakana takdim etti. 

Köyde kanser ve nedenlerine dair yapılan araştırma raporlarını bakana sunan dernek, derneğin kuruluş amacı ve hedefleriyle ilgili de bilgi paylaşımında bulundu.

Dernekten yapılan açıklamada gaminilerin faaliyetlerine son verilmesi ve baz istasyonlarının köy dışına çıkarılmasıyla ilgili faaliyete başlanacağı sözünün alındığı belirtildi. 

“Haklılığımız teyit edilmiştir”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yapılan görüşmede, karşı taraftakilerin de zara görmeden, bir formül bulunarak, su anda faaliyette olan gaminilerin faaliyetlerine son verilmesi, mevcut baz istasyonlarının da köy dışına uygun yerlere aktartılması hususlarında haklılığımız teyit edilmiştir. Gereken çalışmaların süratle yapılması uygun görülmüştür.
Kendilerine Yönetim Kurulumuz ve köylü kardeşlerimiz adına teşekkürlerimizi sunar, başarılar dileriz. 
Yönetim Kurulu Başkanı Aygün Aydıngün ve As Başkan Mahmut Hamdi”

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
Etiketler : ,