1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kanser vakaları artıyor”
“Kanser vakaları artıyor”

“Kanser vakaları artıyor”

Çatalköy sakinleri yıllardır baz istasyonuyla mücadele ediyor. merkeze kurulan baz istasyonlarından dert yanan Çatalköy halkı, bölgedeki kanser vakalarının % 80’ini bulduğuna inanıyor.

A+A-

Çatalköy sakinleri‘baz istasyonu’ konusunda tepki duyuyor. Çatalköy sakinleri köyün içine kurulan baz istasyonlarından şikayetçi… 15 yıla yakındır Şehit Zeka Adil Sokak’a kurulan baz istasyonunun köydeki kanser vakalarını artırdığına inan yurttaş tepkisini dile getirdi.
Kanser vakalarının artmasına rağmen köye yeni bir baz istasyonu daha kurulduğunu savunan Çatalköy sakinleri, baz istasyonlarının da kaldırılarak dağlık alana taşınmasını istedi.
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise köye yeni baz istasyonu değil wireless (internet) dağıtıcısı kurulduğunu söyleyerek, hem önceki baz istasyonu için hem de internet alıcısının köy içinde kaldırılması için yurttaşla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Kanser vakaları artış gösterdi
Çatalköy’de kanser vakalarının % 80’ini bulduğunu belirten vatandaşlar, ilk baz istasyonunun kurulduğu günden beri mücadele ettiklerini söyledi. Köyde kanser hastalığı yüzünden son yıllarda 20 -30 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Çatalköy sakinleri, baz istasyonlarının zararının büyük olduğunun altını çizdi. Çatalköy İlkokulu’na yakın bir alanına kurulduğunu söyleyerek, hem çocukların hem de büyüklerin tehlike altında olduğunu ifade etti.

İmza toplandı
Çatalköy Belediyesi’nin de konuyla ilgili mücadele ettiğini ancak engel olamadığını aktaran yurttaş, baz istasyonlarının kaldırılması için imza topladıklarını aktardı.
İmza kampanyası yanında köyde buna karşı köyde yürüyüş düzenlendiğini ifade eden Çatalköylüler, baz istasyonlarının kaldırılması için komisyon kurulmasına rağmen başarılı olunamadığına dikkat çekti.

Didem MENTEŞ’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede
 

Bu haber toplam 2454 defa okunmuştur
Etiketler :