1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kan donduran işkenceye 6 yıl hapislik
Kan donduran işkenceye 6 yıl hapislik

Kan donduran işkenceye 6 yıl hapislik

Elektrik kablosu ile eşini bağlayarak kemerle döven Cemil Gören’i Girne Ağır Ceza Mahkeme heyeti oy birliği ile suçlu buldu

A+A-

KÜRŞAD: “ŞİDDETİN AÇIKLAMASI OLMAZ”… Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, mazeretlerle bireylere uygulanan şiddet ve baskının kabul edilemez olduğunun altını çizerek, bu tarz eylemlerin insan hayatını tehlikeye koyduğunu, her aile ferdinin tek çare ile bu yola başvuramayacağına dikkati çekti.

Devrim DEMİR

Alsancak’ta Ağustos ayında meydana gelen “Ağır yaralama”, “ciddi darp”, “Özel hayatın gizliliği” ve “zorla alıkoyma” suçlarından 4 aydır Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Cemil Gören aleyhindeki dava karara bağlandı.

Başkanlığını Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Ozankaya’nın baktığı davada Cemil Gören oy birliği ile suçlu bulundu. Gören aleyhindeki davanın kararını Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad okudu.

Bağladı, işkence yaptı, cep telefonuna çekti…

Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, olayın 3 Ağustos tarihinde Alsancak’ta meydana geldiğini anımsattı. Kürşad, sanık Cemil Gören’in eşi E.G.,’den şüphelendiği gerekçesi ile elektrik kablosu ile bağladıktan sonra kemerle 3 saat boyunca dövdüğünü söyledi.

Gören’in şiddet içerikli görüntüleri cep telefonuna kaydederek, eşini polise gitmesi durumunda ölümle tehdit ettiğini kaydeden Kıdemli Yargıç, E.G.’nin kendi imkânları ile polise giderek eşi hakkında şikâyetçi olduğunu anlattı.

Kürşad: “Vücut bütünlüğüne haksız saldırı”

Oy birliği ile alınan kararı okuyan Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, müştekinin kan donduran bir işkenceye çocuğunun babası tarafından maruz kaldığını, vücudunda ciddi yaralara meydana geldiğini kaydetti.

Sanık Cemil Gören’in tutuklandıktan sonra işlediği suçu itiraf ederek, “ne var vurdumsa” şeklinde kendini savunduğunu anımsatan Kürşad, işlenen “ağır yaralama” suçunun yasada ömür boyu hapis cezası öngörüldüğüne dikkati çekti.

Vücut bütünlüğüne karşı yapılan saldırıların, ağır hapislik cezası verilmesi gerektiğini ifade eden Kürşad, sanığın bu suçu işlerken 3 saat boyunca eşine şiddet uygulamasını ‘kan dondurucu’ olarak açıkladı.

“Şiddetin açıklaması olamaz”

Kürşad, sanığın aldatıldığı düşüncesi ile eşine karşı 3 saat boyunca şiddet uygulamasının kabul edilemez olduğuna değindi. Mazeretlerle bireylere uygulanan şiddet ve baskının kabul edilemez olduğunun altını çizen Kürşad, bu tarz eylemlerin insan hayatını tehlikeye koyduğunu, her aile ferdinin tek çare ile bu yola başvuramayacağına dikkati çekti.

Suçlu bulundu 6 yıl hapis yatacak

Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, bir çocuk babası Cemil Gören’in 4 aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı beklediğini ifade etti. Kürşad, sanık Gören’i oy birliği ile suçlu bularak 6 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

 

 

Bu haber toplam 5196 defa okunmuştur
İlgili Haberler