1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kamyonun sigortası, ruhsatı yok!
Kamyonun sigortası, ruhsatı yok!

Kamyonun sigortası, ruhsatı yok!

Polis memuru, zanlı J.B.’nin KKTC’de geçerli sürüş ehliyeti bulunmadığı ve ülkedeki çalışma izninin ise bulaşıkçılık olarak alındığını açıkladı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Çamlıbel-Girne anayolunda Geçitköy yakınlarında 8 Mart’ta bir kamyon ile van aracın çarpışması sonucu 48 yaşındaki Kamil Göktepe’nin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak tutuklu bulunan J.B. ile ilgili soruşturma tamamlandı. Türkmenistan uyruklu J.B. davaları görüşülünceye dek 2 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkemede şahadet veren polis memuru, zanlı J.B.’nin Aşanlar Ltd Şirketi’nde çalıştığı, şirkete ait aracın sigortası bulunmadığı, seyrüsefer ruhsatı ve kaydının olmadığını belirtirken, zanlı J.B.’nin KKTC’de geçerli sürüş ehliyeti bulunmadığı ve ülkedeki çalışma izninin ise bulaşıkçılık olarak alındığını açıkladı.

 

“Tedbirsizlik ve dikkatsizlik”

32 yaşındaki J.B. dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Adil Ertepınar’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Ertepınar, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ertepınar, zanlı J.B’nin “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne sebep olma” suçuyla ilgili olarak tutuklandığını aktardı.

Adil Ertepınar, zanlı J.B.’nin 8 Mart 2017 tarihinde Çamlıbel-Girne Anayolunun 4-5’inci kilometreleri arasında, zanlının yönetimindeki GK 431 plakalı kaya yüklü kamyon ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada sağa meyilli viraja geldiği zaman direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağına geçerek o esnada karşı istikametten gelen Kamil Göktepe’nin yönetimindeki NT 761 plakalı van araç ile çarpıştığını açıkladı.

 

Aracın kaydı yok!

Ertepınar, zanlı J.B.’nin Aşanlar Ltd Şirketi’nde çalışığı, şirkete ait aracın sigortası bulunmadığı, seyrüsefer ruhsatı ve kaydının olmadığını belirtirken, zanlı J.B.’nin KKTC’de geçerli sürüş ehliyeti bulunmadığı ve ülkedeki çalışma izninin ise bulaşıkçılık olarak alındığını açıkladı.

Adil Ertepınar, zanlı ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

2 ay cezaevi

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, meselenin ciddiyetine vurgu yaptı. Mesutoğlu, zanlı J.B.’nin davaları görüşülünceye kadar, mahkemede hazır bulunması için 2 ayı geçmemek şartıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2591 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler