1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Kamu Reformu’ haftaya komitede
‘Kamu Reformu’  haftaya komitede

‘Kamu Reformu’ haftaya komitede

Meclis Genel Kurulu’nda komitelerdeki yoğun mesai sürüyor. Kamu Reformu olarak anılan, uzun süredir gündemde olan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın bir hafta içerisinde İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündemine gelmesi bekleniyor.

A+A-

Ayşe GÜLER

Meclis Genel Kurulu’nda komitelerdeki yoğun mesai sürüyor.

‘Kamu Reformu’ olarak anılan, uzun süredir gündemde olan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın bir hafta içerisinde İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündemine gelmesi bekleniyor.

Aynı komitenin gündeminde Sanayi Odası Değişiklik Yasa Tasarısı ve Yavuz Çıkarma Plajı’nın sit alanı ilan edilmesi ile ilgili yasa önerisi bulunuyor.

Meclis’te uzun yıllardır bekleyen ve ‘kadük’ olan kanserin bildirimi zorunlu bir hastalık haline gelmesi ile ilgili olan yasa tasarısı ve bulaşıcı hastalıkların bildirimi ve salgın yönetimi ile ilgili olan bulaşıcı hastalıklar yasa tasarısı da aynı komitede görüşülecek.  

Yoğun çalışmalarını sürdüren Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan  Komitesi’nin gündemine ise Kuzey Kıbrıs Muhasebe ile Denetim Meslek Yasa Tasarısı ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı gelecek.

Öte yandan Hukuk, Siyasi İşler  ve Dış ilişkiler Komitesi’nde ise hem Yurttaşlık Yasası hem de Ceza Yasası’nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının gündeme gelmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’de Organik Tarım Yasa Tasarısı’nda sona geliniyor.

 

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan  Komitesi…

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan  Komitesi’nin gündemine Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı gelecek.

Önceki gün yeniden toplanan komitede BRTK’nın 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşüldü, oy çokluğuyla Genel Kurul’a sevk edildi.

Ayrıca önceki günkü toplantıda ‘Ercan Havaalanı yer hizmetleri sunan şirketlerin pazar paylarını düzenleyen Yasa Gücünde Kararname’  oy çokluğu ile yürürlükten kaldırdı.
 

Hukuk, Siyasi İşler  ve Dış ilişkiler Komitesi… Yurttaşlık Yasası bekleniyor…

Öte yandan Hukuk, Siyasi İşler  ve Dış ilişkiler Komitesi’nde ise hem Yurttaşlık Yasası hem de Ceza Yasası’nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının gündeme gelmesi bekleniyor.

Komitede; yerel seçimin 24 Haziran’da yapılmasını öngören çalışma, “Lefkoşa Kazasına Bağlı Alayköy’de, Salih Hamitoğlu Adına Kayıtlı, Koçan no:802 (Yeni), Pafta No:S30.C06.A.4, Köy İçi, Ada/Blok:161, Parsel No:10’da Kain 301m² Alanındaki Arazi İçerisinde Bulunan Emlakın İstbalinin Onaylanmasına İlişkin Karar Tasarısı’nı” onaylandı.

Yayın Yüksek Kurulu üyeliği için siyasi partilerce gösterilen adayların öngörülen nitelikleri taşıdığına karar vererek, bahsi geçen konu Genel Kurul’a havale edildi, onaylandı.

Komitenin geçtiğimiz günkü toplantısında ayrıca Taşınmaz Mal (Tasarruf, Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı madde madde görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi: Kamu Reformu bir haftaya gündeme gelecek…

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündeminde ise Sanayi Odası Değişiklik Yasa Tasarısı ve Yavuz Çıkarma Plajı’nın sit alanı ilan edilmesi ile ilgili yasa önerisi bulunuyor.

Kamu Reformu Yasa Tasarısı’nın ise komitenin gündemine bir hafta içerisinde gelmesi bekleniyor.

Ayrıca yakın zamanda Meclis’te uzun yıllardır bekleyen ve ‘kadük’ olan kanserin bildirimi zorunlu bir hastalık haline gelmesi ile ilgili olan yasa tasarısı ve bulaşıcı hastalıkların bildirimi ve salgın yönetimi ile ilgili olan bulaşıcı hastalıklar yasa tasarısı da komitede görüşülecek.  

Çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren komite, bugüne kadar Meclis Genel Kurulu’nda ise iki önemli yasa önerisini de hayata geçirdi.

Kamu sağlık Çalışanları (Değişiklik no:2) Yasa Tasarısı’nda ‘disiplin cezalarını’ düzenleyen 97 maddenin 5. fıkrasının (f) ve (g) bendinde düzenlemeye gidildi.

İkinci iş ile ilgili 6 adımda verilen ‘kamudan çıkarma’ cezası 2 adıma düşürüldü.

Komitenin en önemli çalışmaları arasında yer alan, müşavirliği ortadan kaldıran Üst Düzey Yöneticilik Yasası’nda yapılan değişiklikte Meclis’ten geçti…

Sayıştay Komitesi…

Haftada bir gün bir araya gelen Sayıştay Komitesi’nde ise önümüzdeki Kıbrıs Türk Hava Kurumu ile ilgili Sayıştay raporu görüşülecek.  

Dilekçe ve Ombudsman Komitesi…

Kişiye özel dilekçelerin görüşüldüğü komitede yakın zamanda Ombudsman Emine Dizdarlı’nın hazırladığı raporlar gündeme geldi.  

Organik Tarım Yasa Tasarısı’nda sona doğru…

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’de Organik Tarım Yasa Tasarısı’nda sona geliniyor.

Madde madde görüşülen yasa tasarısının yakın zamanda Genel Kurul’a sevk edilmesi hedefleniyor.

Organik Yasa Tasarısı’nın görüşülmesinin tamamlanmasının ardından Tohum ve Üretim Materyalleri Yasa Tasarısı Hayvan Islahı Yasa Tasarısı görüşülmeye başlanacak. 

 

yeniduzen-satin-aliniz-401.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur
Etiketler : ,