1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayı sona erdi
Kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayı sona erdi

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayı sona erdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, 16-17 Mart tarihlerinde Vuni Palas Otel’de  düzenlenen  ve oluşturulması hedeflenen Ulusal Eylem Planı’nın  ön hazırlığı olarak nitelendirilen  "1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı", sona erdi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, 16-17 Mart tarihlerinde Vuni Palas Otel’de  düzenlenen  ve oluşturulması hedeflenen Ulusal Eylem Planı’nın  ön hazırlığı olarak nitelendirilen  "1. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı", özet sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi. Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinden  alanında uzman temsilcilerin   katıldığı  çalıştayda, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele  konusu : " Yasal Düzenlemeler", "Farkındalık", "Koruyucu ve Önleyici Önlemler", " Kurumlararası İşbirliği"  ve " Rehabilitasyon "  olmak üzere  5  farklı başlıkta 4 oturum şeklinde ele alındı. Her masada bir başlığın görüşüldüğü çalıştayda, katılımcılar şiddetin tanımı, şiddetin hangi boyutta olduğu, KKTC’de şiddete uğrayan kadınlara sunulan koruyucu ve önleyici hizmetlerin ne olduğu, şiddetin ortadan kaldırılması için alınacak önlemler ile rehabilitasyon hizmetlerinin ne olması gerektiği sorularına yanıtlar aradı.

 

“Süreç henüz tamamlanmadı”

Özet sonuç bildirgesi açıklanan çalıştayın geriye kalan  tüm raporları, masa kayıtları gözden geçirilip konuyla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından  detaylı bir sonuç bildirgesi ile açıklanacak. Hazırlanan sonuç bildirgesi açıklanmadan önce tüm paydaşların bilgisine getirilmesi  planlanıyor.

Çalıştay sonuç bildirgesi, ulusal eylem planının temelini teşkil edecek

Oluşturulacak Geniş Kapsamlı Sonuç Bildirgesinin, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Ulusal Eylem Planı’nın temelini teşkil etmesi hedefleniyor. Kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanacak   Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı , 2017-2020 yıllarını kapsayacak şekilde olacak. Tüm paydaşlar sürece dahil edilecek.

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur
Etiketler : ,