1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kabul edilemez siyasi bir rüşvet”
“Kabul edilemez siyasi bir rüşvet”

“Kabul edilemez siyasi bir rüşvet”

CTP Mağusa İlçesi, Mağusa Belediye Meclisi’nin 3 partinin meclis üyelerinin oylarıyla bir derneğin düzenlediği festival için 50 bin TL’lik bağış yapma kararı aldığını açıkladı.

A+A-

“Gazimağusa Belediye Meclisi’nin, 7 Aralık 2017 tarihindeki toplantısında CTP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen, UBP, DP ve TKP-YG’nin desteğiyle bir derneğe bağışlanan 50 bin TL’nin kabul edilemez siyasi bir rüşvet olduğunu kamuoyuna bildiririz”

 “Gazimağusa Belediyesi ciddi bir borç batağı altında olduğu bir dönemde, vergilerimizden toplanan parayı ne yapılacağı dahi belli olmayan etkinliklere dağıtması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa İlçesi, Gazimağusa Belediyesi’nin, bir derneğin düzenlediği festival için 50 bin TL’lik bağış yapma kararı aldığını duyurarak, alınan bu kararın kabul edilemez siyasi bir rüşvet olduğunu belirtti.

CTP’den yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi’nin 7 Aralık 2017 tarihindeki toplantısında CTP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen, UBP,DP ve TKP-YG’li meclis üyelerinin oylarıyla, bir derneğin düzenlediği festival için 50 bin TL’lik bağış yapma kararı aldığını kamuoyuna bildirdi. CTP Mağusa İlçesi, “söz konusu festivale, geçim derdine düşen halkımızdan toplanan vergilerle böylesi astronomik rakamın bir çırpıda verilmesi seçim öncesi siyasi bir rüşvet olduğunu siz değerli halkımıza aktarırız. Gazimağusa Belediyesi ciddi bir borç batağı altında olduğu bir dönemde, vergilerimizden toplanan parayı ne yapılacağı dahi belli olmayan etkinliklere dağıtması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı. 

“150 kişi sigorta ve ihtiyat sandığı güvencesinden yoksun”

Gazimağusa Belediyesi’nin, Başkan İsmail Arter’in koltuğa oturmasının ardından ciddi bir borç batağına sürüklendiğini söyleyen CTP Mağusa İlçesi, “Ekonomik olarak şu anda çok zor günler geçiren Mağusa esnafı, İsmail Arter’in beceriksiz yönetim anlayışı nedeniyle belediyeye verdiği malların karşılığı olan ödemeyi 6 aydan fazla bir süredir alamamaktadır. Hatta bir kısım esnaf belediyeden olan uzun süreli alacağından dolayı belediyeye yeniden mal vermeyi reddetmektedir” dedi.

Mağusa Belediyesi’nde hizmet alımı kaleminden ödenen 150 kişinin sigorta ve ihtiyat sandığı güvencelerinden yoksun çalıştırılmaya devam etmekte olduğunu açıklayan CTP Mağusa İlçesi, “bu emek sömürüsüne maalesef devletin ilgili bakanlığının ve ilgili devlet dairesinin de göz yumduğuna dikkat çekmek isteriz” denildi.

“Siyasi rüşvet”

CTP Mağusa İlçesi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gazimağusa Belediyesi’nin ahvali bu durumdayken 50 bin TL’lik bu siyasi rüşvet halkımızın haysiyetine de ağır bir hakarettir. Gazimağusa Belediye Meclisi’nde İsmail Arter’e destek veren siyasi partilerin de bu yasa dışılık karşısında üç maymunu oynadıklarını, tüm yasa ve etik dışı icraatları görmezden geldiklerini bildirmek isteriz. Gazimağusa Belediyesi’nin banka borçları bu denli büyürken, esnafa aylardır alacakları ödenmezken, belediyede güvencesiz olarak 150 insanımız çalıştırılırken, UBP, DP ve TKP-YG’nin desteğiyle bir derneğe bağışlanan 50 bin TL’nin kabul edilemez siyasi bir rüşvet olduğunu kamuoyuna bildiririz. Hızla Lefkoşa Belediyesi’nin durumuna gelen Gazimağusa Belediyesi’nde İsmail Arter’i artık aklı selim davranmaya davet ediyoruz”

 

 

Bu haber toplam 3353 defa okunmuştur