1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. İşyerinde ihtiyaçlar mevsime göre değişiyor
İşyerinde ihtiyaçlar mevsime göre değişiyor

İşyerinde ihtiyaçlar mevsime göre değişiyor

Fabrika, ofis, perakende mağazaları ya da depolarda görev yapan personelin ihtiyaçları mevsime göre farklılık gösteriyor.

A+A-

 

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Fabrika, ofis, perakende mağazaları ya da depolarda görev yapan personelin ihtiyaçları mevsime göre farklılık gösteriyor. Bu bilgi Avansas satış verileri ile saha araştırmalarından elde ediliyor. Yapılan değerlendirmede oldukça çarpıcı bilgiler de elde edildi. Yıl bazında firmanın satış verilerine bakıldığında sıcak mevsimlerde ihtiyacı karşılayan ve serinletme özelliği bulunan ürünler daha çok tercih ediliyor.

İşyerleri İçin Vazgeçilmez Olan Lezzet Ne?

Soğuk mevsimlerin satış verileri incelendiğinde ise ısıtma özelliği bulunan ürünlere yönelimin çok daha fazla olduğu bilgisine erişiliyor. Ancak Türk geleneğine has bir lezzet, hem sıcak hem de soğuk mevsimlerde, kısacası yıl boyunca tüm işyerlerinin temin ettiği bir ürün oluyor: Türk kahvesi… Vazgeçilmezler arasında yer alan Türk kahvesinin işyerlerinin sıklıkla temin ettiği bir lezzet olduğu gerçeği, bu değerlendirme ile gün yüzüne çıkıyor.

İşyeri Çalışanları Konfor Arıyor

Yapılan bu değerlendirmede elde edilen çarpıcı bilgilerden bir diğeri de işyeri çalışanlarının aslında rahatlık ve konfor arayışı oldu. Çünkü tüm mevsimleri içine alan yıl bazlı seçimler incelendiğinde bel yastığı, ayak ya da sırt desteği gibi konforu yükselten ürünlerin sıklıkla tercih edildiği de ortaya çıkıyor. Aslında mevsimsel tercihler de yine konfor beklentisini karşılamaya yönelik olabiliyor. Örneğin fanlı ısıtıcı ya da elektrikli radyatör gibi ürünler işyeri çalışanlarının kış mevsiminde en çok tercih ettiği ürünler sıralamasında yer alıyor.

Bölgesel Bazda Tercihler Değişebiliyor

Yılın son çeyreğinde ise özlük dosyası gibi ürünlerin daha fazla tercih edildiği ve arşivlemede kullanılan kırtasiye malzemelerinin sıklıkla talep gördüğü biliniyor. Avansas verilerine göre güney bölgelerde bulunan kentlerde kış mevsimi boyunca sadece klima ile kolayca ısınılabildiği gibi bilgilere de ulaşıldı. Ayrıca bu bölgelerde çalışanların serinleme ihtiyacını içecekler ile karşılamaya çalıştıkları da yine değerlendirme içerisinde yer buluyor.

İlkbahar ve yaz mevsiminde serinleten ve soğuk tüketilen içecekler işyeri siparişlerinde sıklıkla kendine bir yer buluyor. Ayrıca ıslak mendillerin de bu dönemlerde daha fazla tercih edildiği gözlerden kaçmıyor. Temizlik amacıyla kullanılmasının yanı sıra serinleme ihtiyacının da ıslak mendil kullanımı ile karşılanmaya çalışıldığı bilgisine erişilebiliyor.

 

 

Bu haber toplam 3712 defa okunmuştur