1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İşkencelere dayanamadım, o iğrenç ifadeyi imzaladım”
“İşkencelere dayanamadım, o iğrenç ifadeyi imzaladım”

“İşkencelere dayanamadım, o iğrenç ifadeyi imzaladım”

Öz oğlu Mustafa Diker’i öldürmek suçundan yargılanan sanık Erol Diker, “işkence” iddialarıyla ilgili bu kez sanık kürsüsünden kendini savundu

A+A-

Didem MENTEŞ
Öz oğlu Mustafa Diker’i öldürmek suçundan yargılanan sanık Erol Diker, bu kez işkence iddialarıyla ilgili kendini savundu, “işkencelere dayanamadım, o iğrenç ifadeyi imzaladım” dedi. ‘Mustafa Diker’e ‘tecavüz ettiğiyle’ ilgili olguların yer aldığı ikinci gönüllü ifadeye itiraz eden ve işkence nedeniyle ifadeyi vermek zorunda kaldığını iddia eden Erol Diker, dünkü duruşma içinde duruşmada ‘tanık değil sanık kürsüsünden’ kendini savundu.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren Mustafa Diker cinayetiyle ilgili, sanık Erol Diker’in avukatının yaptığı “işkence” iddiaları doğrultusunda açılan duruşma içinde duruşma dün tamamlandı. İddia ve Savunma Makamları, işkence iddialarına yönelik hitaplarını yaptı. Ağır Ceza Heyeti, sanık Erol Diker’in ikinci gönüllü ifadesinin işkence yapılarak verip vermediğiyle ilgili kararını 3 Temmuz Salı günü açıklayacağını belirtti.

Sanık, yeminsiz şahadet verdi
Başkanlığı’nda Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti huzurunda görülen davada, İddia Makamı’nda Savcı Ahmet Varol ve sanık Erol Diker’in Avukatı Özkul Özdevrim mahkemede hazır bulundu.
Duruşma içinde duruşma maksatlı olarak dinlenen tanıklara dün de devam edildi. Son olarak polis memuru Ertuğ Akçaoğlu ve Hüseyin bahçe şahadet verdi. Ardından ise sanık Erol Diker, mahkemede Savcı ve Avukat tarafından sorgulanmamak için yeminsiz şekilde sanık kürsüsünden işkence iddialarıyla ilgili kendini savundu.

Haberin devamı bugün Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
Etiketler :