1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Internet’te Kaybolun
Internet’te Kaybolun

Internet’te Kaybolun

Bu hafta internette yüzünüzü kaybetmek isteyenler için birkaç ipucu vereceğim.

A+A-

 

Cenk Paşa

Bu hafta internette yüzünüzü kaybetmek isteyenler için birkaç ipucu vereceğim. Siz paylaşmasanız bile arkadaşlarınızın sizi etiketlemesi sizin internete iz bırakmanız anlamını taşıyor. Bu durumdan kurtulmak çok da zor değil, biraz vakit harcayarak yüzünüzü internetten silebilirsiniz.

FACEBOOK

Facebook ile başlayalım, en çok fotoğrafın paylaşıldığı platform. Çok fazla resim paylaşmayan biri iseniz arkadaşlarınızdan gelen ‘etiketlenme’ uyarıları sizi rahatsız ediyordur. Resim çekilirken yüzünüze kese kâğıdı koyamayacağınıza göre buna başka bir çare bulmalısınız. Facebook’ta etiketlenmeyi kapatabiliriz, sağ üst köşede bulunan ok işaretini tıklayıp ‘Ayarlar’ ardından solda açılan listeden ‘ Zaman Tüneli ve Etiketlenme’  ayarlarını tıklayınız. “Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderiler Zaman Tünelinde görünmeden önce onayına sunulsun mu?” ayarındaki ‘düzenle’ ye tıklayarak ayarı ‘Açık’ yapınız. Bu ayar ile artık etiketlendiğiniz resimlerin sizin onayınız olmadan kendi zaman tünelinizde görünmeyecek. Bu yaptığımız değişiklik sadece kendi zaman tünelimiz içindi. Hala daha arkadaşlarınızın zaman tünelindesiniz.

Bu sayfada ayrıca “Etiketlendiğiniz gönderileri zaman tünelinizde kimler görebilir?” ayarı da mevcut. Buradan ‘Düzenle’ ye tıklayarak etiketlendiğiniz gönderileri kimlerin görebileceğini ayarlayabilirsiniz.

Daha önceden etiketlendiğiniz bir fotoğraftan etiket silmek için Profilinizden ‘fotoğraflar’ kısmına girerek ‘etiketlendiğin fotoğraflar’ a tıklayınız. Buradan fotoğrafı seçerek açılan pencerede sağ üstte bulunan “zaman tünelinde izin verildi” kısmını “ zaman tünelinde gizlendi” olarak değiştirmeniz etiketi kaldıracaktır.

GOOGLE

Profil fotoğrafınızın Google aramalarında gizleyebilirsiniz. Bunu yaparak Google da adınızı arayan kişiler resminize ulaşamazlar. Takip etmeniz gerek yol ‘Ayarlar’a giriyoruz, soldaki menüden ‘Gizlilik’ kısmının en altında “Facebook’un dışında arama motorlarının profiline bağlantı vermesini istiyor musun?” ayarını ‘Hayır’ yapın.

INSTAGRAM

Instagram’da standart ayarlarda etiketlendiğiniz tüm resimler profilinizde görünüyor. Bunu değiştirmek için telefonunuzdan Instagram’ı açıp yaka kartı şeklindeki dördüncü simgeye tıklayacaksınız. Açılacak ekran ‘Olduğun Fotoğraflar’ kısmıdır. Sağda bulunan üç noktaya dokunup “Etiketlenme Seçenekleri” ne gireceksiniz ve “elle ekle” yi seçiniz. Herhangi bir fotoğrafınız eklendiğinde uyarı alacaksın. AynI yöntem ile önceden etiketlendiğiniz tüm resimleri profillinizden silebilirsiniz. Etiketi kalıcı olarak silmek için ise ayni menüde bulunan “Diğer Seçenekler” kısmında “Beni Fotoğraftan Kaldır”ı seçebilirsiniz.

TWİTTER

Twitter yaklaşık bir yıldır fotoğraflarda başka kullanıcıları etiketlemenize izin veriyor. Unutmamanız gereken bir ayrıntı, twitter hesapları herkese açıktır. Başka kullanıcıların sizi etiketlemesini istemiyorsanız takip etmeniz gereken yol; sağ üstte bulunan resminize tıklayarak, “Ayarlar” kısmına giriyoruz. Ardından  “Güvenlik ve Gizlilik” kısmında bulunan “Fotoğraf Etiketlenme” ayarındaki varsayılan ayarı değiştirip “ Sadece Takip Ettiğiniz Kişilerin” sizi etiketlemesine ya da “Hiç Kimsenin” sizi etiketlemesine izin vermeyebilirsiniz.

İPUCU

Yukarıda bahsettiğim ayarlar ile yüzünüzü diğer kullanıcılardan gizleyebilirsiniz. Şimdi vereceğim ayrıntılar ile yüzünüzü tamamen internetten silebilirsiniz;

  1. Herkesin erişimi olan bir platforma fotoğrafınızı yüklerken (ör.  Twitter ) görünmek istemiyorsanız www.lunapic.com ücretsiz şekilde yüzünüzü bulanıklaştırabilirsiniz. Ana sayfadan resmi seçiyorsunuz ve üstte bulunan “Draw” menüsünden “Blur Faces” veya “Emoticon Faces” seçeneğini seçmek.
  2. Facebook’ta tek gizleyemeyeceğimiz resim profil resmimiz. Profil resminizi ortadan kaldırmak için sizi temsil eden bir avatar yaratabilirsiniz. Bitmoji (www.bitmoji.com )bu iş için en iyi adres.
  3. Youtube’a video yüklediğinizde de yüzünüzü göstermek zorunda değilsiniz. Bunun için videonuzu yükledikten sonra “ Görüntü İyileştirme” düğmesine tıklayınız. “Bulanıklaştırma Efektleri” ni seçip ardından “ Yüzleri Bulanıklaştır” kısmını aktifleştiriniz. Kaydet’e tıkladıktan sonra videonuz yüzler bulanık şekilde yayında olacaktır.
Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 307 Sayısı

Adres Kıbrıs 307 Sayısı