1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İngiliz polisini atlattı, KKTC’de yakalandı
İngiliz polisini atlattı, KKTC’de yakalandı

İngiliz polisini atlattı, KKTC’de yakalandı

7 yıl önce İngiltere’den oturma izni olmadığı için ihraç edilen TC vatandaşı Cengiz Gün, hemen KKTC’ye gelerek 20 bin sterlin karşılığında sahte kimlik yaptırdı

A+A-

Sahte kimliğiyle önce Kıbrıs Rum tarafına, sonra İngiltere’ye giden ve 7 yıl İngiltere’de kaçak yaşayan Gün,  geçtiğimiz gün aynı yolla KKTC’ye geri gelirken polise yakalandı

Sahte KKTC kimlik kartına kendi resmini yapıştırıp, Güney Kıbrıs’a geçip oradan da İngiltere’ye giden Cengiz Gün, yedi yıl İngiltere’de kaldıktan sonra aynı yolu kullanarak Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçmek isterken KKTC polisi tarafından fark edilip yakalandı.
TC vatandaşı olan Zanlı Cengiz Gün, 2006 yılı başında İngiltere’de oturma izni olmadığı sebebiyle ihraç edildi.
Gün, KKTC’den henüz tespit edilemeyen biriyle 20 bin sterlin karşılığında anlaşarak KKTC kimlik kartı, Kıbrıs Rum pasaportu, Kıbrıs Rum kimlik kartı ve Kıbrıs Rum doğum izni belgesi düzenlettirerek, belgelerin üstüne kendi resmini yapıştırdı.
Zanlı, daha sonra sahte kimlik kartıyla Lokması Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a oradan da İngiltere’ye geçti.
Yedi yıl aradan sonra Güney Kıbrıs’a oradan dün KKTC’ye geçmek isteyen Gün, KKTC polisine yakalandı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen davada Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı.
Can, TC vatandaşı olan Zanlı Cengiz Gün’ün 2006 yılı başında İngiltere’de oturma izni olmadığı sebebiyle ihraç edildiğini söyledi.

20 bin Sterline kimlik kartı ve pasaport düzenletti
Zanlı Gün’ün daha sonra KKTC’den henüz tespit edilemeyen biriyle anlaştığını belirten polis, zanlı Gün’ün Salih Eratlılar adına kayıtlı sahte KKTC kimlik kartı, Kıbrıs Rum pasaportu, Kıbrıs Rum kimlik kartı ve Kıbrıs Rum doğum izni belgesini 20 bin sterlin karşılığında aldığını vurguladı.

Yedi yıl İngiltere’de kaçak yaşadı
Polis, zanlının daha sonra bu belgelerin üzerine kendi resmini yapıştırarak sahtekârlıkla KKTC Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a oradan da İngiltere’ye geçtiğini belirtti.
Zanlı Gün’ün yedi yıl aradan sonra İngiltere’den Güney Kıbrıs’a geri döndüğüne dikkat çeken polis, zanlının Lokmacı Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye sahtekârlıkla girmek istediği esnada görevli polis memurları tarafından şüphelenip farkedilerek gözaltına alındığını açıkladı.

Sahte belgeleri düzenleyen kişi aranıyor
Zanlının “sahtekârlıkla kayıt temini etme ve başkasının kimliğine bürünme suçlarını” işlediğini belirten Can henüz sahte belgeyi düzenleyen kişinin bulunamadığını ve araştıralacağından zanlının üçgün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit zanlının üç gün süreyle poliste tutuklu kalması emrini verdi. YD

Bu haber toplam 8781 defa okunmuştur
Etiketler : ,